Úgy látszik lassan mindennel lehet kriptovalutát bányászni, mi lesz a következő – kaputelefon?

A legjobb vírusirtó szoftverek egyik kihívása, hogy megakadályozzák a védett rendszerek eltérítését a kriptopénzek titkos bányászatához. Így a nézőpontodtól függően vagy ironikus, vagy teljesen logikus, hogy a NortonLifeLock kriptopénz-bányászati eszközt ad a Norton 360 biztonsági csomagjához.

Az eszköz neve Norton Crypto, amit a Norton 360 felhasználók Ethereum bányászatra használhatnak.

Mivel a kriptogazdaság egyre fontosabb részévé válik ügyfeleink életének, szeretnénk lehetővé tenni számukra a kriptopénz bányászatát a Nortonnal, egy olyan márkával, amelyben megbíznak” – mondta Vincent Pilette, a NortonLifeLock vezérigazgatója.A Norton Crypto egy újabb innovatív példa arra, hogyan bővítjük kiberbiztonsági platformunkat, hogy megvédjük ügyfeleink folyamatosan fejlődő digitális életét.

Norton Crypto

Az elmúlt hetek vadul teltek a kriptovaluták birodalmában, bár azt hiszem, hogy ez normális – a kriptovaluták hajlamosak az értékük drasztikus ingadozására. A közelmúltban azonban Kína kriptopénzekkel szembeni kemény fellépése megrázta a piacot, ami az Ethereum, a Bitcoin és más digitális eszközök meredek esését okozta.

Az Ethereum emellett hamarosan át fog térni egy energiahatékonyabb proof of stake modellre, ami gyakorlatilag megölheti a grafikus kártyás bányászatot. Ezáltal az értéktől függetlenül korlátozhatja a Norton Crypto-hoz hasonló eszközök hasznosságát is.

Bekapcsolva az eszköz csak akkor bányássza az Ethereumot, amikor a PC „üresjáratban” van, legalábbis elméletben. A NortonLifeLock által megosztott képernyőkép alapján van egy szünet gomb is.

Nehezen lehet elképzelni, hogy ez egy népszerű funkció lenne. Az Ethereum bányászatának jövedelmezősége az év elején a felére csökkent, és a mostani visszaesés még kevésbé tette jövedelmezővé. Aztán ott van az a kérdés, hogy mennyire jól működik a beépített eszköz, illetve hány százalékát fogja bezsebelni a Norton.

A másik oldalról nézve a beépített eszköz megkönnyítheti az alkalmi felhasználók számára, hogy belevágjanak a bányászatba, ha ez a vágyuk. Remélhetőleg a NortonLifeLock világossá teszi a felhasználók számára, hogy a villanyszámlájuk megugorhat, és a GPU-hardverük további kopását is okozhatja.

Szerintetek mennyire őrült egy ötlet a Norton részéről?https://leet.hu/termekek/pc/pc-hardver/pc-videokartya/

×