Az almás cég bizonyára nem örül.

Június harmadikán a Huawei hivatalosan is elstartoltatta a HarmonyOS névre hallgató operációs rendszerét a mobiltelefonjain is. Természetesen első körben az éppen aktuális csúcskészülékek és azok közül is a kínai belpiacos verziók kapják meg először az újdonságot.

A Huawei teljesen saját fejlesztésű operációs rendszernek nevezi a HarmonyOS-t, de a bétákat megvizsgálva nagyon is úgy tűnik, hogy Android alapokon nyugszik.

 

Néhányan már ki is próbálták a HarmonyOS-t, a fenti videóban pedig azt láthatjuk, hogy az Android belső mellé gyakorlatilag egy iOS külsőt sikerült varázsolnia az óriáscégnek. A videót megnéző felhasználók között jelentős egyetértés alakult ki azzal kapcsolatban, hogy animációk nagy részét egyértelműen az almás telefonokat alaposan megvizsgálva készítették el a Huawei designerei. Ezért nem lehet hibáztatni őket, hiszen az iOS nem véletlenül híres a „smooth” felhasználói élményről.

Az más kérdés, hogy az Apple milyen módon fog reagálni a kissé pofátlan kategóriába is beletartozó másolásba. Ennél sokkal kisebb dolgokért is jártak már bíróságra.

Az első hullámban az operációs rendszert természetesen a csúcskészülékek, mint például a Mate 40 kapják majd meg. Az alacsonyabb kategóriás telefonok tulajdonosainak még pár hónapot várniuk kell az újdonságra. A cég ígéretei alapján 2022-ig az olyan készülékek, mint a hazánkban is népszerű Nova 5 vagy épp régebbi szériás PXX modellek is megkaphatják a HarmonyOS-t.

Szerintetek is kicsit túlzásba esett a Huawei az animációk lemásolásával?

https://leet.hu/termekek/ujdonsagok/

×