A Rockstar fejlesztői nem kicsit ülnének fel a kripto-trendre, és a GTA 6-ban különösen kiemelt szerepet szánnának a kriptovalutáknak.

Ahogyan a kriptopénzek egyre népszerűbbek és elterjedtebbek lesznek, úgy egyre több médium kezd el fele foglalkozni. Az első lépcsőfoka talán az NFT volt, amelyben tulajdonképpen eredetmegjelöléssel egybekötve cserélhetnek gazdát az internetes-digitális javak.

Ennek lehet a következő állomása a játékbeli tartalmak ilyen formájú továbbosztása, kereskedelme, mellyel egyre többek kísérleteznek, egyelőre viszont még nincs említésre méltó áttörés a dologban. Egy játékipari veteránokból álló csapat például egy olyan szerepjátékot készít, amiben a lootot NFT-ként kapjuk meg, amit aztán kedvünkre árulhatunk.

Egy viszonylag megbízhatónak mondható szivárogtató, Tom Henderson azt állítja, hogy a Rockstar mindenen csavarna egy nagyot, és olyan formában építené be a Grand Theft Auto VI-ba a kripto-rendszert, ahogyan még sohasem láthattuk.

Henderson szerint a játékban lesznek olyan küldetések, amikért bitcoint – vagy egy ahhoz hasonló létező kriptovalutát – kapnánk jutalmul, amit gyűjtögethetünk, vagy akár kereskedhetünk is vele.

Mindez persze több kérdést felvet, mint amennyit megválaszol. Például milyen formában implementálják a blokklánc-rendszert a játékba, hogyan oldják meg a másolásvédelmet és a biztonságot, ha valós kriptovaluta lesz, akkor NFT-vel is kereskedhetünk (pl. ruházatok, egyedi skinek, fegyverek, épületek stb.), konzolokon is lesz, vagy csak PC-n, illetve csak az online játékmódban, vagy a kampányba is bekerül?

Megannyi kérdés, zéró válasz – ezért tűnjék bármennyire is reálisnak a dolog, különösen érdemes fenntartásokkal kezelni.

Persze az is igaz, hogy a Rockstar fejlesztőitől egyáltalán nem áll távol, hogy parodisztikusan reflektáljanak a jelenkori eseményekre és trendekre, a Bitcoin és a blokklánc – ahogyan az NFT – pedig jelenünk legérdekesebb és legvitatottabb témái. Személy szerint majdnem teljesen biztos vagyok abban, hogy a kriptopénz valamilyen formában meg fog jelenni a jelenleg bejelentetlen és minden konkrétumot mellőző GTA 6-ban, a kérdés csak az, hogy hogyan!

Ha például igaz lesz a szivárogtatás, akkor már csak az lesz a kérdés, hogy hányan fognak megélhetésszerűen BTC-missziókat csinálni a következő GTA-ban?!

https://leet.hu/termekek/ujdonsagok/

×