Amerikában is készlethiány van videokártyákból, ahol nemrég egy friss készletre durván rárepültek a vásárlók. Persze volt tömeg és pánik.

Talán mindenki jól tudja, hogy még mindig óriási készlethiány van videokártyákból a világon, köszönhetően a koranvírus okozta gyártási nehézségeknek, és a kriptobányászat miatti készletfelvásárlásnak. Persze néha előfordul, hogy egy új készlet érkezik a kártyákból, olyankor pedig a gamerek igyekeznek rászállni a készletekre. Ez történt most Texasban is, ahol egy bolt friss készletet kapott.

Előre szóltak, hogy ne rohanjanak, mégis verseny volt.

Ahogy arról a Kotaku is beszámolt, a texasi Dallasban található Micro Center üzletben az Nvidia GPU-k készlete a legrosszabbat hozta ki a vásárlókból. Az esetet PrestonALewis a Twitchen is közvetítette. Amikor be lehetett állni a sorba, akkor mindenki rohanni kezdett, a figyelmeztetés ellenére. Az ominózus jelent 3:55-nél látható.

 

Amint a videó legelején is láthatjuk, tisztességes tömeg gyűlt össze, ami alig várta, hogy megkaparinthassa az egyik Nvidia grafikus kártyát.

„Egy háztartás, egy kártya” – kiáltja egy bolti alkalmazott. Hamar kiderült, hogy nem lesz elég belőle mindenkinek, így természetesen kitört a pánik. A tömeg futni kezdett, hogy jó helyet szerezzen magának a sorban. Szerencsére a sor kialakulás után minden rendezett lett, senki nem sérült meg, és nem váltak erőszakossá. A rohanás után mindenki békés lett.

Hogy miért írunk erről? Maga a téma nagyon érdekes, hiszen azt gondoljuk, hogy a videokártyák nem érnek annyit, hogy valaki megsérüljön. Valóban hatalmas a készlethiány és úgy tűnik, hogy az emberek egyre türelmetlenebbek.

Korábban előfordult, hogy valaki 800 dollárt fizetett egy RTX 3080 fotójáért, mert nem vette észre, hogy csak a fotót árulták. Tavaly év végén valakit megtámadtak egy VGA miatt. Az emberek egyre kevésbé tudják elviselni, hogy nem tudják az új kártyákat a gépben tudni.

Tudom, hogy ezek a dolgok talán nem hatnak meg titeket, de talán köztetek is van olyan, aki türelmetlen. Te is így futnál, ha a hőn áhított kártya vagy konzol kapható lenne?

https://leet.hu/termekek/ujdonsagok/

×