A Riot először adott ki adatokat arról, hogy havi szinten hányan játszanak a Valoranttal, így már azt is lehet tudni, hogy áll nagy riválisával szemben.

Talán az mindenkinek egyértelmű, hogy a Riot játéka arra vállalkozott, hogy elvegye a legnépszerűbb FPS címet a CS:GO-tól. Talán valamilyen szinten jól is halad ebben az irányban, hiszen látva, hogy hány profi váltott CS:GO-ról Valorantra joggal gondolhatnánk, hogy a konkurencia veszélyt jelent a CS:GO sikerére. Nem sokat lehetett azonban arról hallani, hogy pontosan hányan játszák a Riot új lövöldéjét. Mostanáig.

A Valorantot a Riot szerint átlagosan havi 14 millió játékos játssza.

Legalábbis ezt állítja többek között a Polygon akkor, amikor arról beszél, hogy a Valorant mobilverziója is hamarosan megérkezik. Ezzel a számmal azonban már könnyebben lehet arra következtetni, hogy mennyivel népszerűbb jelenleg is a CS:GO, mint a Riot tavaly megjelent, már egy évet megélt játéka.

Nos, a Counter-Strike hivatalos blogján látható adatok szerint a CS:GO-ban az elmúlt egy hónapban 26,9 millió egyedi játékos volt aktív. Ezt azt jelenti, hogy ha lehet hinni a számoknak,

jelenleg majdnem kétszer annyian játszanak a CS:GO-val, mint a Valoranttal.

Sokszor halljuk az, hogy a CS:GO egy halott játék, ami köszönhető annak, hogy rengeteg a csaló. A Riot nagyon hatásos csalásvédelmet vezetett be, ami úgy tűnik, működik is. Ennek ellenére ez alapján egyértelműen kijelenthető, hogy a CS:GO még mindig rendkívül népszerű, a Valorant előtt pedig még hosszú út áll, hogy megelőzze.

Te melyik játékot játszod szívesebben?

Borítókép: AFK Gaming

https://leet.hu/termekek/ujdonsagok/

×