A Microsoft pár hét múlva bemutatja a legújabb verziójú Windows-t, ami egy teljesen újgenerációs élményt ígér.

Egy ideje már suttognak róla, amiből a Microsoft egyáltalán nem csinál nagy titkot, mégpedig hogy javában készül az újabb Windows. Előbb sokat lehetett hallani a számos újdonságot tartalmazó Windows 10X-ről, amely megannyi vizuális újítás mellett a kétképernyős móddal érkezett volna, ezt azonban lelőtték, és inkább kisebb-nagyobb frissítések formájában adják a már hatodik éves 10-es rendszerhez.

Most azonban a Microsoft bejelentette, hogy a Windows egy újabb korszakba lép, és hamarosan bemutatják a népszerű operációs rendszer újgenerációs verzióját.

Az új rendszert pár hét múlva, június 24-én fogja részletesen bemutatni a Microsoft első embere, Satya Nadella és kollégája Panos Panay.

Az új operációs rendszer gyakorlati mikéntjéről viszont még nem tudunk sokat, ezért kérdéses, hogy „csak” egy drasztikusabb Win10 rendszerfrissítésre, vagy egy komolyabb önállóan is elérhető verzióváltásra számíthatunk. Nadella korábbi kijelentései azonban az utóbbit vetítik előre, ő ugyanis ténylegesen újgenerációs Windows-ként hivatkozik rá.

 

Az előzetesen már biztosra vehető, hogy megjelenésében teljesen át fog alakulni a már jól ismert rendszer, a ‘Sun Valley’ kódnévre hallgató újítás például az ikonokat fogja lecserélni, ahogyan tovább fejlődik a fájlkezelés, javul a Bluetooth hangtámogatás, de a Microsoft Store megújulását és bővülését is pletykálják.

Továbbá sokan biztosra veszik azt is, hogy a Microsoft az eseményen szót ejt majd a felhő-alapú fejlesztéseiről is, így az xCloud-féle Xbox játékstreaming és a távolról, a felhőn keresztül havidíj ellenében elérhető Windows is előtérbe kerülhet.

Minderre már nem kell sokat várni, alig három hét múlva már mindent tudni fogunk az új Windows-ról.

https://leet.hu/termekek/ujdonsagok/

×