D.Va Call Mech buffja bevezetése óta uralja az Overwatch-ot, és most a játékosok egy új módszert találtak arra, hogy másra is használják.

Először egy áprilisi tréfaként adták hozzá egy bizarr patchben, a D.Va buff lehetővé tette a MEKA pilótának, hogy 600 sebzést osszon ki a Call Mech képességével. A rajongók imádták, és a fejlesztők úgy döntöttek, hogy a tényleges játékban is helyet érdemel.

Így a buffot nem sokkal később hivatalosan is bevezették, de 600 helyett csak 250 sebzést okozva. Ez még mindig elég ahhoz, hogy a játék karaktereinek többségét megölje.

A buff mindenféle káoszt okozott a rangsorolt játékokban és az Overwatch Ligában, ahol a csapatok felfedezték, hogy a képesség nem csak úgy lehet használni, ahogy a fejlesztők azt elképzelték.

 Kénytelenek lesznek „nerfelni” D.Va-t, miután a játékosok felfedeztek egy új trükköt, amivel D.Va a falak mögött is megölheti az ellenfeleket.

Ahogy azt a Twitch streamer Lusidow megmutatta, miután Mercy visszahozta az életbe, D.Va úgy döntött, hogy egy fal mögé bújik.

Rögtön azután, hogy csapata elvesztette Reinhardtját, és egy utolsó lehetőségként Mei Ice Wallt is áttört, az ellenséges csapat elkezdett benyomulni az objektívre, aminek hatására Lusidow aktiválta a Call Mechet.

„Biztos vagyok benne, hogy ott át tudok remechelni a falon” – mondta.

Persze a trükk bevált – és annak ellenére, hogy az ellenségek a fal túloldalán voltak, a D.Va mech képes volt megölni McCree-t és Anát is. A legtöbb ilyen képességnél a falnak blokkolnia kellene a sebzést, de valamilyen oknál fogva ez D.Va-ra nem vonatkozik. Ez határozottan egy kicsit tisztességtelen előny.

Remélhetőleg a fejlesztők tudnak valamit tenni ezzel kapcsolatban, mielőtt még több játékot tesz tönkre a versenyszintű ranglétrán.

Ti találkoztatok már ezzel a buggal?

https://leet.hu/?s=WSNews&post_type=product

×