Szerdától elkezdenek érkezni a frissítések a telefonokra.

Akik kicsit is követik a mobilokkal foglalkozó híreket, azoknak nem lesz ismeretlen a HarmonyOS név. A Huawei tegnap délután indította útjára okostelefonokon is az Android alternatívaként emlegetett, de valójában droidos alapokra épülő operációs rendszerét. Egy dolog biztos: a HarmonyOS-t használó telefonok, tabletek, okos és szórakoztatóelektronikai eszközök között Apple ökoszisztéma szintű együttműködést várhatunk majd.

A Huawei műhelyében már öt éve csiszolgatják a projektet, így nem csak egy hirtelen válasz akar lenni ez a Huawei különböző országokból való kitiltására. Tableteken és okosórákon már tavaly szeptemberben felbukkant a rendszer, ám a cég hivatalosan szerdától kezdi el szállítani azt az okostelefonjaira.

Az első hullámban az operációs rendszert természetesen a csúcskészülékek, mint például a Mate 40 kapják majd meg. Az alacsonyabb kategóriás telefonok tulajdonosainak még pár hónapot várniuk kell az újdonságra. A cég ígéretei alapján 2022-ig az olyan készülékek, mint a hazánkban is népszerű Nova 5 vagy épp régebbi szériás PXX modellek is megkaphatják a HarmonyOS-t.

A támogatottsági lista

Forrás: TechCrunch

Ti lecserélnétek az Androidot a Huawei megoldására?

https://leet.hu/?s=xiaomi&post_type=product

×