Egészen hihetetlen, de ma egy éve, hogy a Riot taktikai lövöldéje, a Valorant a nagyközönség számára is elérhetővé vált.

Mához pontosan egy éve, hogy megjelent a Riot hibrid taktikai lövöldéje a Valorant, pontosabban akkor lépett a nyílt bétába. Ennyi idő bőven elég volt a rutinos esport játékfejlesztőknek ahhoz, hogy 14 millió játékost berántson, illetve elindítsa a saját bajnokságait.

A Valorant 2020. június 2-án jelent meg. Boldog születésnapot!

Mindez persze egyáltalán nem véletlen, hiszen egy – mondhatni – mérnöki pontossággal felépített, művészi látvánnyal nyakon öntött játékról van szó, amely úgy tűnik, remek alternatívája lett a Counter-Strike meccsekbe kissé megfáradt közönség számára – is. A CS:GO, Overwatch profik egy része átvándorolt, nem beszélve a tömérdek támogatóról és új esport szcénáról.

Egy év alatt pedig a játék képe is sokat változott, hiszen jöttek új ügynökök – immáron 15 karaktert felvonultatva, de pályákba és új játékmódba is fejest ugorhatunk már. Ahogyan különböző újabb funkciókkal és lehetőségekkel is felvértezték, sokszor valóban a játékosok visszajelzései mentén, ami egyben talán a kulcsa is a sikernek.

 

Hogy mi lehet a Valorant jövője, annak természetesen nem én leszek a megmondója, az azonban mindenképpen bíztató, hogy egyre többen és többen játszanak vele, ahogyan az esport szcénának is egyre meghatározóbb alakjává kezd válni. Ennek a következő lépcsőfoka lehet a más platformokon való megjelenés, és ugyan nehezen képzelhető el, hogy konzolokra is érkezik, de sokan még a mobilos porthoz is hasonlóképp álltak, most pedig egyre biztosabbá válik a megjelenése.

Mindenesetre egy rendkívül sikeres és tartalmas évet tudhat maga mögött a Valorant, ami lassan, de biztosan masírozik a League of Legends által már kitaposott klasszikussá és ikonná válás rögös útján.

Boldog születésnapot Valorant, köszönjük Riot!

Az ünneplés alkalmából pedig nézzük meg az elmúlt év 50 legjobb ACE megmozdulásait. Szinte hihetetlenek.

Neked milyen szép emlékeid vannak a Valorant első évével kapcsolatban? Hány órát toltál bele? Írd meg nekünk kommentben!https://leet.hu/?s=WSNews&post_type=product

×