Néhányaknak nem volt elég a pár emeletes magasság, szóval felmásztak néhány száz-ezer méterig, hogy onnan nyomják a kedvenc játékaikat.

Teljesen átlagos gémer kölökként sosem, még csak egy pillanatra sem fordult meg a fejemben, hogy mi lenne, ha a változatosság jegyében valamilyen nagyon extrém helyről játsszak a kedvenc videojátékommal.

Persze azért nekem is be-becsúszott néhány érdekes helyszín, ilyen volt például mikor 2007 környékén – az akkor valamiért borzalmas internet miatt – legjobb barátommal egy olyan internetkávézó elé telepedtünk a járdára World of Warcraftozni, ahonnan a laptopjainkkal ingyenes Wi-Fit tudtunk fogni.

Nagyjából ez is az egyik „legextrémebb”, vagy legszokatlanabb hely, ahonnan a WC-n túl is játszottam evör, ellenben azokkal az arcokkal, akiket most egy szép listába szedtem össze. Ezek a játékosok ugyanis nem egyszerűen egy dombra, hanem inkább egy hegy tetejére másztak fel LAN partizni.

Will Cruz és a Mount Everest

2014-ben a Ubisoft elég formabontó módon reklámozta a Far Cry negyedik részét Amerikában. Meghirdetett ugyanis egy nyereményjátékot, melynek nyertese egy utat nyer a világ legmagasabb hegycsúcsára azzal a kitétellel, hogy ott kell játszania a Far Cry 4-el.

A kiválasztott végül Will Cruz lett, aki sikeresen megmászta az ázsiai magaslatot, majd egy videóval és képekkel prezentálta a játékot is onnan. Elmondása szerint elég nehéz volt a játékra koncentrálni, ugyanis amint levette a tekintetét a képernyőről láthatta annak helyszínét a lábai előtt, amitől nem volt egyszerű elvonatkoztatni. A PlayStation, a Far Cry 4 és Cruz is világrekorder lett ezzel az eredménnyel.

Mount Elbert és a HighLANder csapat

Ha már magasságok és világrekord, akkor mindenképpen meg kell emlékeznünk Austin Evans és csapatának, a HighLANder óriási teljesítményéről is.

Evans véleményem szerint egy egészen kiváló videós (én legalábbis zabálom az anyagait), aki 2014-ben a hozzá hasonló vállalkozó szellemű geekekkel karöltve állították fel a világ legmagasabb helyén lejátszott LAN meccsét. A csipet-csapat az USA második legmagasabb csúcsára, a 4400 méteres Mount Elbertre baktatott fel, majd vették elő gépeiket egy jó kis Ultimate Doomra.

A Ben Nevis hegycsúcs és a Pokémon Go

A Pokémon Go őrületet őszintén szólva nem teljesen értem. Adott egy „játék”, amiben tulajdonképpen nem kell mást tenni, csak ujjal böködve pokélabdákat dobálni a világban teljesen random lerakott virtuális lényekre. Tudom, hogy mára már ennél többet is tud, de az alap még mindig ez…

No mindegy is, bőven elég, ha azok az emberek tudják, hogy miért jó ez, akik hajlandóak voltak keresztül és kasul mászni Skócia és az Egyesült Királyság legmagasabb csúcsán, az 1345 méteres Ben Nevisen. Bizony, az ott található zsebszörnyekért nem csak a hegy csúcsára mentek el, hanem teljesen bejárták az egészet. Tömegesen. Ezekre a pokémonokra vadászhattak: Pidgeotto, Krabby, Oddish, Eevee és Nidoran.

Daniel Barry és a világűr

Daniel Barry imádja a StarCraft-ot, szerinte ugyanis rendkívüli módon fejleszti a gyors és kritikus helyzetbeli gondolkodást. Barry azon túl, hogy lelkes rajongója a játéknak még asztronauta is volt egy időben, aki 1999-ben egy küldetés alkalmával magával vitte kedvencét a világűrbe.

Barry ezzel szintén világrekordot állított fel, ez volt ugyanis az első videojáték az űrben, illetve ez volt az első játék a Nemzetközi Űrállomáson is. A programot sajnos már nem tudta elindítani, de már ez is bőven elég volt egy történelemkönyv oldalára, sőt, a Blizzard a legendás kópiát a number 1 irodájában még ki is állíttatta.

NVIDIA és a Shield reklám

Őszintén csodálkozok az NVIDIA Shield sikertelenségén. A vállalat tényleg mindent megtett, hogy a korát jócskán megelőző streamingjük felkeltse a játékosok – és nem játékosok figyelmét, de mindhiába. A Shield sosem lett egy átütő siker, pedig a játékstreaming tényleges betörése előtt jelen voltak a piacon – nem is akármilyen minőséggel.

Sőt, reklámjaikkal is jócskán kitettek magukért. Az ‘Enywhere’ jelszavukat tényleg szó szerint értve egyszer például olyat is csináltak, hogy építettek egy pár méteres fémvázat, melyre egy nappalit építettek fel és rögzítettek jó erősen. A nappali tévéjére rákötötték a Shieldet, a kanapéra pedig leültettek egy fickót, hogy játsszon már vele egy kicsit. Emberünket ezután szintén erősen becsatolták a kanapéba, majd sok száz méteres magasságból úgy, ahogy van kidobták, ezzel demózva a szabadesés közbeni játékot.

Igen, ezt tényleg megcsinálták, és ha nem is a legmagasabb, de az egyik legextrémebb módon kivitelezett videojátékos élmény, az egyszer biztos!

Te milyen extrém és/vagy magas helyen játszottál életedben? Vagy neked bőven megfelel a szoba/nappali – WC vonal?

×