A Microsoft gondolt egyet és úgy döntött, hogy jó fej lesz egy kicsit: az MS platformokon ingyenes 2020 egyik legjobb kalandjátéka.

Rendkívüli nap ragyogott(?)a modern kalandjátékok kedvelőire! A Microsoft bejelentette, hogy egy teljes hónapon keresztül ingyenesen elérhetővé teszi a 2020-as év egyik legjobb kalandját, a Dontnod fémjelezte Tell Me Why-t.

Jól sejted, az akció kizárólag PC-n és Xboxon érvényes – előbbit a Microsoft oldaláról, míg utóbbit a konzolos Store-ból érheted el. Sokat viszont ne csodálkozz, a stúdió korábbi alkotásaival ellentétben ezt a történetet csupán három fejezeten keresztül mesélik el. De ne tétovázz sokat, az akció június 30-án véget ér!

Ha van olyan csapat, akit egyáltalán nem lehet a kreativitás és a kísérletezés hiányával vádolni, akkor az a Dontnod Entertainment.

A stúdió roppant kreatív fejlesztői már 2013 óta szállítják a különcebbnél különcebb, de annál több mondanivalóval és művészettel nyakon öntött alkotásaikat, melyek kisebb-nagyobb kilengésekkel igen magas minőséget képviselnek. Ennek a munkának a legmagasabb foka a világ egyik legkülönlegesebb játéka, a Life is Strange, mellyel nem csak maguknak állítottak egy minőségbeli nívópálcát, hanem úgy az összes történet-orientált kalandjátéknak.

A Dontnod legnagyobb ismérve – a jellegzetes látványvilág mellett – az, hogy különösen nagy hangsúlyt fektetnek a történetre és a karakterekre, melyeket képesek akár minden más rovására a végletekig kidolgozni. Valami hasonló történt a Tell Me Why-al, melyben a múlton merengő, terápiás jellegű sztori és az árnyalt szereplők előnyére a játékmenet sínylette egy kicsit meg.

Ez persze nem azt jelenti, hogy a Tell Me Why egy rossz játék lenne, csupán sokkal filmesebb az élmény, mint előtte és utána bármelyik Life is Strange. Azok, akik egy különleges, érzelmes és nagyon erős történetre vágynak, bizonyosan nem fognak csalódni az egyébként többszörösen is díjazott játéknak nevezett művészeti alkotásban.

Érdekesség: a Tell Me Why fejlesztésében egy Franciaországban élő magyar vonatkozású fejlesztő is komolyan részt vett. Ő nem más, mint Grégory Zoltán Szűcs, aki a gyönyörű koncepciós műveivel járult a két testvérpár kalandjához.

×