A kínai Tencent legújabb mobilos játéka újabb kasszasikernek ígérkezik, és még egy magyar ihletésű karakter is lesz benne.

Épp csak egy hónappal ezelőtt jelentette be a Tencent, hogy megnyitja az előregisztrációt a kíváncsi játékosok előtt a legújabb mobilos szerepjátékára, az Alchemy Stars-ra, máris óriási sikereket könyvelhet el.

A vállalat Twitteren jelentette be, hogy iOS-en és Androidon összesen 1 millió játékos regisztrált elő, ezért a nyári megjelenéskor különböző in-game bónuszokkal köszöni meg a támogatást. Ezek között lesz egy különleges avatár, nyilván játékbeli költőpénz és megannyi más is, amelyek jól jöhetnek a kalandozások elején.

Az Alchemy Stars egy kártyagyűjtögetős stratégiai JRPG, amit egy jó adagnyi animével is nyakon öntöttek. A játékosok a színes csempéken való taktikázós játékmenet és mágiával és technológiával átszőtt történet során különböző frakciók karaktereit ismerhetik meg, többek között egy magyar ihletésűt is, akinek a fejlesztők találóan az István nevet adták.

Kép: Alchemy Stars

A magyar karakterről annyit tudni, hogy ő az Umbraton csoportosulás vezetője. Megfontolt és óvatos, azonban rendkívül lojális ember, aki megküzdött a pozíciójáért. Mindemellett egészen magas is a maga 192 cm-ével. Mivel az artworkökön megannyi keresztény jelkép is megjelenik, aligha lehet más, mint tisztelgés a legendás magyar király, Szent István előtt (ha pedig tévednék, akkor javítsatok ki kommentben).

Ha érdekel a játék, akkor érdemes követni a hivatalos felületein, ugyanis szinte minden héten tucatnyi újdonságról, érdekességről rántják le a leplet a fejlesztők.

A játék valamikor a nyáron fog megjelenni a Google Play Store-ban és az App Store-ban, pontos megjelenési dátumot viszont még nem ismerünk. 

 

×