3060 és 3080 Ti kártyákon is tesztelve lett a dolog.

Az „eredeti” RTX 3060 volt az első kártya, melyet az Nvidia felvértezett egy kriptobányászást akadályozó hash limiter algoritmussal. Azonban egy véletlenül kikerült béta drivernek köszönhetően a bányászok gondtalanul tudták tovább folytatni a tevékenységüket.

Az Nvidia hivatalosan is bejelentette a gamereknek szánt RTX 30 Lite Hash Rate szériát

Ezért az Nvidia kénytelen volt bejelenteni egy LHR – Lite Hash Rate névre hallgató szériát, melyben már egy megerősített védelem kap helyet és az összes újonnan gyártott kártya már ilyen formában érkezik, legyen szó frissen bemutatott konstrukcióról vagy épp egy 3080-ról.

GeForce RTX 3060 GA106-302

A gyártók weboldalán is meglehetősen biztató (-legalábbis a gamerek számára-) eredményeket olvashattunk le például az Ethereum bányászattal kapcsolatban. A felhasználók jelentős része meglehetősen szkeptikus volt, ám úgy tűnik nem volt jogos az aggodalom.

3060

3080 Ti

A videocardz weboldalának sikerült megszereznie két kártya valós körülmények között mért hashrate értékeit és hozták is az Nvidia által ígért, felezett számokat. A régebbi szériában (az első 3060 féle védelemnél) a kártyáknak kellett pár perc mire az algoritmus felismerte a bányászást tényét. Ezúttal azonban nincs ilyen átmeneti időszak, azonnal az alacsony értéken kezd a bányászprogram. Reméljük így is marad a dolog és kevésbé lesz vonzó a bányászok számára az LHR széria.

https://leet.hu/termekek/pc/pc-hardver/pc-videokartya/

×