A Marvell bemutatja az új Bravera SC5-öt, az iparág első olyan SSD-vezérlőjét, amely támogatja a PCIe 5.0-t és az új NVMe 1.4b szabványt.

A Marvell bemutatta az iparág első SSD-vezérlőit az NVMe 1.4b-kompatibilis meghajtókhoz, amelyek PCIe 5.0 x4 interfésszel rendelkeznek. A Bravera SC5 vezérlőket elsősorban a felhőalapú adatközpontokban használt, sávszélességre és teljesítményre éhes szerverekhez tervezték.

Akár 14 TB/s átbocsátási sebességet,

valamint akár 2 millió véletlenszerű olvasási IOPS-ot (Input/output operations per second ) is biztosítanak, ami kétszer gyorsabb, mint a mai leggyorsabb PCIe 4.0 SSD-k. A Marvell új vezérlői már számos ipari partner, köztük az AMD, az Intel, a Facebook, a Microsoft és a Renesas támogatását is elnyerték.

A Marvell Bravera SC5 családja két vezérlőt tartalmaz: a nyolccsatornás MV-SS1331 és a 16 csatornás MV-SS1333. A vezérlők teljesen azonos funkcionalitással és teljesítményspecifikációkkal rendelkeznek:

  •  14 GB/s szekvenciális írási sebesség
  • akár 9 GB/s szekvenciális írási sebesség
  • akár 2M véletlenszerű olvasási IOPS
  • akár 1M írási IOPS.

 

MV-SS1331/MV-SS1333

 

A többi modern csúcskategóriás SSD-vezérlőhöz hasonlóan a Marvell Bravera SC5-je is komoly számítási teljesítményt és speciális célú gyorsítókat tartalmazó System-on-Chip (SoC). A Bravera SC5 család az Arm Cortex-R8, Cortex-M7 és Cortex-M7 magokat használja, a Marvell azonban nem hozta nyilvánosságra a pontos magszámot. A CPU-magok mellé egy hardveralapú SLA-kényszerítő társul, amely minimalizálja a szerver CPU-kihasználtságát. A szilícium DMA-vezérlőkkel, firmware-gyorsítókkal, dedikált biztonsági motorral (FIPS root-of-trust AES-256-tal és TCG Opal kompatibilis), valamint a vállalat 5. generációs NANDEdge LDPC motorjával ellátott NAND flash vezérlővel is rendelkezik.

Mit gondoltok, így is képesek lesznek összeomlani a nagy szerverek?

https://leet.hu/?s=WSNews&post_type=product

×