Onnan jött a Joker második részének megerősítése, ahonnan a legkevésbé vártuk: a régi-új rendező ügyvédjétől.

A Warnernek egyáltalán nem megy Marvel-szerű DC univerzumépítés. Erre a legjobb példa, hogy rendre azon filmjei teljesítenek kiemelkedően mind a kasszáknál, mind pedig a kritikusoknál, melyek alig, vagy épp sehogy sem kapcsolódtak a Zack Snyder-féle mozivilág történéseihez.

A múlt idő persze nem véletlen, hiszen azt a fajta moziverzumot, meg úgy bármilyen moziverzumot a sikertelenség hatására kukázták, és látszólag mostantól az önálló, egymástól teljesen független alkotásokra helyezik a fő hangsúlyt. Ennek volt az egyik előfutára a 2019-es Todd Phillips dirigálta Joker, ami amellett, hogy több mint 1 milliárd dollárt hozott a Warner konyhájára, 11 Oscar- és BAFTA-díjra és 4 Golden Globe-ra is jelölték – erről pedig még Marveléknél is csak álmodoznak. 

A siker persze sok összetevős volt. Kellett hozzá egy remek forgatókönyv, egy remek gárda, egy kiváló rendező, és egy zseniális főszereplő. Ezek aztán összeálltak egy Taxisofőr remake-re, aminek bizony meg is lett az eredménye. Nem is véletlen, hogy a rendező is azt nyilatkozta ezek után, hogy nem feltétlenül folytatná Arthur Fleck pszichológiai-thrillerbe ültetett sztoriját csak akkor, ha megjön az ihlet hozzá, de kényszerből semmiképp.

Most nagyon úgy tűnik, hogy Phillips úr múzsájára talált, ugyanis már az ügyvédje is azt pletykálja, hogy már dolgozik a Joker második részén.

Komolyan kellett volna venni, amiről a Joker szólt - Fidelio.hu

A The Hollywood Reporter egy listát készített a filmipar legbefolyásosabb ügyvédeiről, ahol helyet kapott Warren Dern is. Az ügyvédúr többek között olyan neveket képvisel, mint Paul Feig, Amy Poehler,  J.A. Bayona, Zack Snyder és természetesen Todd Phillips. Ez ezért érdekes, mert a szakember minden névnél elidőzött egy nagyon kicsit, és elárulta, hogy jelenleg éppen mit hoznak – vagy hoztak – tető alá, Phillipsnél pedg azt találta mondani,

hogy jelenleg a Joker második részét készíti elő, mint a forgatókönyv társírója.

Mindez nyilván azért is különösen érdekes, mert sem a Warner, sem az író-rendező nem jelentették még be az Oscar-díjas mozi folytatását. Bár a pletykák esetében nyilván pont ez a helyzet, na de egy elszólással mi a helyzet? Ez az infó ugyanis nem a „megbízható forrásaikról” híres portáloktól, hanem konkrétan a rendező ügyvédjétől származik, aki pontosan tisztában van az ügyfelei munkáival, hiszen ő papírozza le az összeset. A vétlen elszólás azonban csak az írói munkálatokról szól, így egyelőre nem biztos, hogy Phillips a rendezői székbe is beül-e majd – bár igazán csodálkoznék, ha nem tenné.

Bizonyára sokan akadnak olyanok, akik örülnek a folytatás hírének, én mégis tartok egy picit tőle. Ugyan a rendező előre leszögezte, hogy csak abban az esetben térne vissza Joker karakteréhez, ha ténylegesen van mit elmesélnie vele, azért korábban is volt már példa arra, hogy jó pénzért visszatért egy oktalan folytatásra… köhömm, Másnaposok 2-3, esetleg egy hangulatos, de olyan céltalanul semmilyen Starsky és Hutch-ra.

Nos, én remélem a legjobbakat, hiszen hol máshol lehetne a legjobb helyen a Joaquin Phoenix-féle Joker, mint az atyja kezében?!

Te mit vársz a Joker második részétől? Vagy jobb lenne talán békében hagyni? Írd meg nekünk a véleményed kommentben!

×