Ha nem rég kezdted a játékot, vagy úgy érzed, van hová fejlődni, akkor olvass bele, hátha neked is segít.

Gondolom, nálad van olyan, hogy nézel egy YouTubert vagy egy streamert és úgy érzed, hogy van hová fejlődni. Van, amikor nem is tudjuk, hol kéne elkezdeni, mi lehet a baj? Nem lövök jól? Béna a setupom? Vagy a csapattársaim nem infóznak eleget?

Hátha segíthetek elindulni a jó irányba, hogy te is sikeresebb legyél.

1. Aim training

Kezdjük a legnagyobb problémánál. Ha úgy érzed bénán lősz, ne érezd magad emiatt rosszul! Egyik profi játékos sem úgy jött világra, hogy sorjában osztotta a fejeseket. A célzásnak egy automatikus cselekvésnek kell lennie, amin később már nem kell gondolkodnod. Ahhoz, hogy ezt elérd, rengeteg gyakorlásra lesz szükséged, de mindenek elött meg kell találnod egy tökéletes érzékenységet, ami a saját kezedre áll jól.

Sokan abba a hibába esnek, hogy más profi játékos egér/kontroller beállításait másolja le, azt gondolva, hogy azzal ő is profi lehet. Ez nem így működik: a profi játékosok évekig egy adott beállításon játszanak ezzel építve az izommemóriájukat, ez a legfontosabb dolog, amit ki kell építened ahhoz, hogy jobb játékos lehess.

Az izommemóriád kiépítéséhez rengeteg módszer létezik, használhatsz különböző programokat, mint Pl: Aim Lab, KovaaK 2.0 vagy csak simán a játékon belül botok ellen, ami természetesen egy hosszabb folyamat lesz.

https://youtu.be/_kCE_9z8LIE

 

Fontos, hogy amikor ezeket a „feladatokat” végzed, 100%-ban koncentrálnod kell, és ne add fel!

2. Ismerd a játékot

Most biztos forgatod a szemed, hogy te már ismered a játékot. De most arra gondolok, hogy próbáld elemezni a játék minden részletét. Ismerd a mapot, ismerd a fegyvereket, ismerd saját magad.

Be kell, hogy valljam, én is sokszor halltam már meg amiatt, hogy nem ismertem a map sok részletét. Nem tudtam merre tudok menni, merre lehet fedezék és honnan jöhetnek az ellenfelek. De az is megesett már, hogy olyan helyre kerültem, ami nekem egy labirintusnak tűnt, így megfulladtam a körben. Ezek a dolgok mindenkivel megtörténhetnek, de nem baj: ezekből is tanulni kell, hogy a következő alkalomkor már tudd, hogyan cselekedj.

3. Játékstílus

Mindenkinek különböző játékstílusa van, amit először ki kell ismerni. Ha te jobban szereted a lassabb játékot és inkább a túlélésre hajtasz, akkor valószínűleg nem a körön kívül fogsz ugrani Superstoreba vagy Hospital tetejére. Viszont ha neked unalmas a passzív játék, akkor hamar megunhatod az egész játékot, mivel nem érzed pezsegni a véred.

Egyénként már írtunk egy jó kis összefoglalót arról, hogy hová érdemes ugrani Verdansk 84-ben, ha nyerni akarsz.

Ez természetesen kihat a csapattársaidra is, ha neked 2 haverod egy „rush king”, de te inkább a tetőről szereted kiszedni az ellenfeleid, akkor nem lesz szinkronban a csapat, ami vitához és frusztrációhoz vezethet.

Viszont néha próbáld magad rávenni, hogy aktívabban játssz, hiszen úgy nem fogsz megtanulni játszani, ha egy sarokban guggolsz.

4. Loadout ismeret

Ez azért fontos, hogy napra kész maradj a folyamatosan változó meta alatt. Próbálj mindig alkalmazkodni, hogy kihozd a fegyvereidből a maximumot. Továbbá a saját loadoutod kiegészíti a játékstílusod, felesleges egy AR-Shotgun kombóval rohangálni ha szeretsz snipeolni. Illetve felesleges egy sniper ha szeretsz ráfutni az ellenfeledre.

Általában mindig írunk a legújabb és legjobb loadoutokról, ezért fontos hogy mindig próbáld ki őket, hátha egy új kedvenc fegyvered lesz belőle.

5. A játékon kívüli tényezők

Ide tartozik az is, hogy mennyire vagy hidratált, milyen a kedved, hogy milyen a kis játékos kuckód. Lehetőleg ne süssön a nap a szemedbe, ne úgy ülj a székben, mintha scoliosis-os lennél és végül ne zavarjanak meg játék közben. A megfelelő gamer táplálkozásról is írtunk már, sőt arról is, hogy hogyan ülj helyesen.

Természetesen ezeket nem mindig tudod teljesen befolyásolni, de nagy különbséget tudnak tenni a koncentrációdban. Például ha nem ittál eleget, fáradtabb lehetsz, és nem leszel annyira éles, amikor kell. Ha ideges vagy frusztrált vagy, akkor nem biztos, hogy a legjobb döntéseket fogod hozni, esetleg elkapkodod a játékot. Ha úgy ülsz a székben, hogy szinte elfolysz vagy nem figyelsz a háttartásodra, akkor az nem csak a játékod ronthatja el, hanem az egészséged is.

Ülj rendesen abba a székbe.

Ha esetleg konzolos vagy, akkor próbálj ne elsüppedni a foteledben, mert túlzott kényelem is a koncentrációd rovására mehet.

Utoljára pedig kapcsold ki a neted a telefonodon vagy dugd el valahova, amíg játszol, illetve ne lépkedj ki az asztalra, ezek mind megbonthatják a felépített koncentrációdat. Utóbbiban én is hibás vagyok, és észre is veszem néha a teljesítményemen. Ha esetleg a Gulággal gyűlne meg a bajod, akkor arról is készítettem már egy kis cikket, amit ITT találsz.

Nos, az első részbe ezeket a tippeket terveztem, ha esetleg érdekelnek további tippek, vagy haladóbb praktikák ,akkor azt jelezhetitek kommentben.

https://leet.hu/termekek/pc/pc-hardver/pc-videokartya/

×