A hatóságok azt hitték, hogy egy illegális fűfarmot tesznek tönkre, de nem számítottak arra, hogy egy titkos Bitcoin-farmra bukkannak.

Úgy tűnik, hogy manapság már jobban megéri Bitcoint farmolni, mint füvet árulni. Legalábbis ez derült ki nemrég, amikor a rendőrség Angliában egy akció során kannabiszt termesztő farmot szeretett volna lebuktatni. Hát, füvet nem találtak, de egy hatalmas Bitcoin-farmot igen.

Minden jel drogra mutatott, de tévedtek.

A rendőrség a különböző hőjelek és áramfogyasztás miatt gondolt arra, hogy egy ipari gyáregység területén valószínűleg drogot, füvet termesztenek. A rendőrség fülesei szerint a helyet sokan látogatták, rengeteg vezeték lógott ki a szellőzőcsatornán, a rendőrségi drónfelvételek pedig jelentős hőforrást mutattak, az áramszükséglet pedig az egekben volt.

Mivel ezek általában a klasszikus kannabisz-termesztés jelei, a rendőrség lecsapott rájuk. Ők maguk is meglepődtek, hogy fű helyett mintegy 100 egységből álló hatalmas Bitcoin-bányászfarmot találtak. Mint kiderült, itt havonta 5 ezer dollárnak megfelelő Bitcoin bányásztak ki, ami valószínűleg jobban megérte a fenntartóknak, mint illegálisan füvet termeszteni. A Bitcoin a végén még szebb világot teremt, nem?

https://leet.hu/?s=WSNews&post_type=product

×