Az elmúlt években nem ez az első eset.

Bár az Overwatch hivatalosan nem elérhető Linux platformra, külsős megoldásokkal, mint például a Wine vagy a Lutris megoldható a futtatása. A Blizzard is szemet hunyt a dolog felett, hiszen több ezer játékos használta ezt a lehetőséget, hogy a pingvines operációs rendszeren játszhasson.

Az elmúlt héten a fejlesztők frissítették a játék anti-cheatjét, mellyel alapjáraton nem is volt gond, hiszen rengeteg csalót elkapott. Carter_OW információi alapján azonban az összes linuxos Overwatch játékost is sikerült ezzel a lendülettel kitiltani a szerverekről.

Az összes kifejezést azért érdemes kétkedve kezelni, de az tény, hogy a Wine 5.x verzióját használó játékosokat valóban fenyegetésnek érzékeli az Overwatch csalásvédelme. Hiába létezik hatos verzió ebből, rengeteg felhasználó maradt a régebbi Wine-nál, mert kevesebb crash és bug keserítette meg azt életüket.

Blizzard removes bans of Linux Overwatch players from linux_gaming

 

Nem először fordult elő hasonló dolog az Overwatch történetében, két évvel ezelőtt szinte ugyanebbe szaladt bele a cég, ahogy a fenti bejegyzésben is olvasható. Akkor szerencsére a felhasználókat némi vizsgálódás után feloldották. Reméljük ezúttal még gyorsabban kapcsolnak a Blizzard mérnökei és hamar helyrehozzák a problémát.

×