A McDonald’s iPhone-t ad azoknak a munkatársaknak, akik több mint 6 hónapig náluk dolgoznak, de meg kell felelni az munkavállalói kritériumoknak is.

A koronavírus-járvány hatásait az elmúlt évben az egész világ megérezte, ráadásul hatalmas pusztítást végzett olyan területeken, ahol a legkevésbé számítottunk rá. Amerikában a munkájukat elvesztett emberek megsegítésére rengeteg támogatást nyújtott az állam, néhányan jobban kerestek így, mint a minimálbérrel. Illinois államban például olyan rossz a helyzet, hogy egy McDonald’s étterem egyszerűen nem talál alkalmazottat. Most új módszert találtak ki arra, hogy motiválják a munkavállalókat.

Ingyen iPhone-t adnak annak, aki hajlandó kitartóan dolgozni.

„Felvétel van. Ingyen iPhone” – írta ki az étterem elé a Illinois állambeli McDonald’s. Az ingyenes iPhone azonban csak annak jár, aki minimum 6 hónapig ott dolgozik, és persze meg kell felelni a „foglalkoztatási kritériumoknak”.

Az ilyen és ehhez hasonló akciók és motivációk valószínűleg egyre gyakoribbak lehetnek az Egyesült Államokban, ahol a nagyvállalatok bajban vannak. Az emberek nem utaznak és nem fogyasztanak annyit, mint korábban. Érdekes, hogy közben a kormány olyan mértékű támogatást nyújt az embereknek, hogy jobban keresnek, ha egyáltalán nem dolgoznak. Az amerikaiak így 7 dollárt keresnek óránként. Ki akarna így dolgozni?

Így aztán nem meglepőm, hogy óriási munkaerő-hiány van. Persze motiváció lehet az ingyen iPhone, kivéve, ha 6 hónap után szépen lelépnek az alkalmazottak.

Te örülnél egy ingyen iPhone-nak a munkahelyeden?

https://leet.hu/?s=WSNews&post_type=product

×