A legújabb bemutatott LEGO készlet 2659 építőelemmel lesz több, mint az eddigi csúcstartó Colosseum.

Egészen elképesztő látni, hogy milyen óriási fejlődésen ment keresztül a LEGO az elmúlt évtizedek alatt. 1958-ban például a legnagyobb készlet csupán 149 darabkából állt, és egy kisebb templomot rakhattunk ki belőlük. Mostanra viszont már olyan több ezer darabos szetteket vásárolhatunk, mint a 6020 alkotóelemes Harry Potter Roxforti kastély, a 7541 darabkás 2017-es Millenium Falcon, vagy a másig rekordernek számító 9036 LEGO darabból álló római Colosseum.

A dán kockagyár most ezekre licitál rá a legújabb portékájával, a LEGO Art World Mappel, amely a 11 695 egyedi elemével a legnagyobb készlet lesz, amelyet a cég valaha készített.

Kép: LEGO

A világtérképes szett augusztus 1-én jelenik meg globálisan, de nem lesz egy olcsó mulatság a 90-95.000 forintos árcédulájával. Cserébe viszont egy 65 cm magas, 104 cm széles térképet kapunk, amit nem csak a falra akaszthatunk majd, de tetszőlegesen jelölgethetünk raja bakancslistás helyeket, vagy azokat, ahol már jártunk.

A csomagba emellett mellékelnek nekünk audiólogokat is, melyeken olyan világjárók mesélnek a földkörüli kalandjaikról, mint Syazwani Baumgartner és a Once Upon a Saga alapítója, Torbjørn C. Pedersen.

A készletet a LEGO oldaláról lehet megrendelni, ami bizonyos helyeken június 1-én jelenik meg, Magyarországon valószínűleg az augusztusi nemzetközi premierrel egy időben lesz majd elérhető.

Ha pedig érdekelnek a LEGO készletek, akkor érdemes lehet megnézned a legígéretesebb LEGO Ideas készleteket is:

https://leet.hu/termekek/pc/pc-hardver/pc-videokartya/

×