Egy csapat a CD Projekt RED segítségével egy egészen hiánypótló Vaják asztali társast készít, ami már most, a megjelenése előtt őrületesen nagy siker lett.

Annyira adja magát a The Witcher világában játszódó asztali szerepjáték/társas ötlete, hogy leginkább azon csodálkozok, hogy a Go On Board elképesztően lelkes csapatán kívül senkinek még csak eszébe sem jutott csinálnia egyet. Mondjuk ez így pont nem igaz, ugyanis 2014-ben már kiadtak egy The Witcher Adventure Game nevű társast, az viszont szorosan kapcsolódott a játékokhoz (leginkább az első kettőhöz), viszont mivel a harmadik játék előtt dobták piacra, átütő siker sajnos sosem lett belőle.

A The Witcher: Old World hasonló koncepcióra épül annyi különbséggel, hogy szakít a könyvekben, a sorozatban és a játékokban megismert karakterekkel és történetekkel, a hangsúlyt pedig a Geralt előtti korokra helyezi. Természetesen itt is egy vajákot alakíthatunk és szintén szörnyeket kell legyőznünk, de az asztali kalandozásaink sokkal személyesebbek és egyedibbek lesznek, mint eddig bármi.

A projektet a Go On Board kis csapata a CD Projekt RED teljes támogatásával készíti, ami azt jelenti, hogy a lengyel stúdió történeteket ír nekik, felhasználhatják a játékokban és játékokhoz használt modelleket és koncepciós vázlatokat és műveket, illetve a logót, de még a társas dobozának elkészítésében is segítenek nekik.

Meg sem jelent, de már őrületes a siker!

A picture of the Prototype box - taken at the CD Projekt RED studio.

Ezen persze egyáltalán nem is csodálkozunk, ugyanis amellett, hogy hiánypótló darab, tényleg egy minőségi szerepjátékról van szó – 3D nyomtatott részletes figurákkal, kártyákkal, táblával és kiegészítőkkel (kártyák, tokenek stb.) egyáltalán nem spórolva.

A társast a Kickstarterre lőtték fel, ahol kevesebb, mint 20 perc alatt összegyűlt az elkészítésre kalapozandó 306.452 dolláros összeg, sőt, jelenleg – 16 nappal a lejárta előtt – lassan 20.000 támogató jóvoltából közelít a 2,5 MILLIÓ dollárhoz.

A The Witcher: Old World asztali társas tehát egészen biztosan megvalósul, melyet 2022 januárjában terveznek kiküldeni a támogatóknak. Ilyen hatalmas, a várakozásokat sokszorosan túlteljesítő siker miatt viszont könnyen lehet, hogy a boltok polcaira is kikerülhet valamikor, de erről sajnos nincsenek információk.

A játékot egyedül és 5 főig bezárólag többedmagunkkal is játszhatjuk, egy-egy menet pedig nem is lesz olyan rövid, a maga 90-150 perces tervezett játékidejével (de persze tudjuk, hogy a valóságban ennek a többszöröse is lehet majd).

A társasra még két héten keresztül, június 11-ig lehet benevezni, így ha szeretnél belőle egy darabot, akkor a Kickstarter oldalán 70€-ért, vagyis 23-25.000 forintért be lehet nevezni az alapcsomagra. Ha pedig annál is többre vágysz, akkor megannyi extrával, új szörnyekkel és kártyákkal megpakolt csomag közül válogathatsz.

Így néz ki egy három fős játék:

Te benevezel rá?

×