Az EEC-hez (Eurázsiai Gazdasági Bizottság szabályozó hivatal) benyújtott friss bejelentés szerint az ASUS jelentősen bővíti NVIDIA grafikus kártyákból álló portfólióját.

Általában azt látjuk, hogy az EEC (Európai Gazdasági Közösség) frissítések egy vagy két SKU (Stock Keeping Unit) köré összpontosulnak, de valószínűleg ez az első alkalom, hogy egy boardpartner felfrissíti a grafikus kártyák teljes kínálatát. Az EEC több mint száz grafikus kártyával bővült, amelyek között szerepelnek még meg nem jelent RTX 3080 Ti és RTX 3070 Ti modellek, de felfrissített LHR (Lite Hash Rate) sorozat és Cryptomining Processor (CMP HX) modellek is.

Az bejelentésből kiderül, hogy az ASUS az összes ROG STRIX-változatot RTX 3080 Ti modellel fogja piacra dobni. Beleértve a vízhűtéses ROG STIRX LC sorozatot, az anime ihlette GUNDAM sorozatot, valamint a ROG STRIX WHITE és a hagyományos ROG STRIX sorozatot. Egyes listákon akár három alváltozat is szerepel minden egyes sorozathoz, köztük OC, Advanced és nem OC modellek.

A Videocardz.com szépen össze is válogatta a különböző modelleket.

Az RTX 3070 Ti csak a fekete és ezüst ROG STRIX modelleket kapja meg, de elérhető lesz EK (előre telepített EK vizesblokkal), TUF és TURBO (blower típusú hűtővel) változatban is.

ASUS V2 sorozat

Ezen kívül van egy hosszú listánk a V2-es modellekről, amelyek több mint valószínű, hogy az ASUS LHR széria. Érdekes módon a listán szerepelnek RTX 3090-es grafikus kártyák is, amelyek hivatalosan nem kapnak LHR kezelést, de ez arra utalhat, hogy a jövőben igen. Ettől eltekintve az RTX 3080, RTX 3070, RTX 3060 Ti és RTX 3060 mind új V2-es SKU-kat kapnak. Néhány kevésbé népszerű (pontosabban nehezebben beszerezhető) modell nem szerepel itt, mint például a ROG STIRX WHITE vagy a GUNDAM. Ami arra utal, hogy ezek mostantól kizárólag a GA102 Ti sorozatban lesznek.

Az ASUS RTX 3060 sorozat is megkapja az LHR kezelést:

ASUS CMP sorozat

Végül pedig a kriptovaluta-bányászathoz alkalmas CMP modellek listája. Az ASUS CMP 30HX modellt már láttuk, de csak most került fel az EEC listájára. Ami érdekes lehet, hogy az ASUS minden CMP kártyából különböző memóriaváltozatokkal számol. Ezt az NVIDIA egyelőre nem erősítette meg, de ez arra utalhat, hogy az NVIDIA bővíteni fogja a CMP 30HX modellek listáját, amelyek hasonló hash-sebességgel, de eltérő memóriakapacitással rendelkeznének.

De vajon ilyen széles lista mellett hány darab kártyára számíthatunk? Az ASUS lesz a gamerek megmentője?

https://leet.hu/termekek/pc/pc-hardver/pc-videokartya/

×