A Steam kliens legújabb béta frissítése pár árulkodó fájlt tartalmazott, melyekből azt vették ki páran, hogy a Valve egy még bejelentetlen kézikonzolon dolgozik.

Mindenki emlékszik még a Steames „konzolok” zajos sikerére? Nem? Nos nem véletlen, hiszen egyáltalán nem lett sikersztori az amúgy egyáltalán nem rossz ötletből, mellyel a Valve szeretett volna konkurenciát állítani a Microsoft-Sony óriásnak (a Nintendo egy más világ). A lényeg, hogy a dologból, ha nem is olyan óriási, de elég nagy bukás lett, amit ha másért nem, de az ugyancsak kiváló ötleten alapuló Steam kontrollerek miatt bánhatunk jobban – amiket egészen sokáig még értékesítettek, végül azzal is teljesen leálltak. 

Egy szivárogtató most pedig azt állítja, hogy a Valve hamarosan ismét beszállhat a konzolok piacába. Ezúttal viszont a Nintendo Switch babérjaira törne, elméletben ugyanis egy kézikonzol lehet készülőben Gabe Newell boszorkánykonyhájában, melyet többek szerint – a szent vezér korábbi mondatára alapozva – még idén be is mutathatnak.

Az egész egy Steames kliens update fájljaiban tűnt fel, amelyből kiderült, hogy a kézikonzol neve SteamPal lehet, amit Neptune kódnév alatt hegesztenek.

Mindez természetesen csak szivárogtatás és egyáltalán nem ér fel egy hivatalos megerősítéssel, ezért érdemes erős fenntartásokkal is kezelni. Mindenesetre Gabe korábbi kijelentéseivel nagyon is szinkronban lenne, ahogyan amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy egyre több (egyelőre csak kínai) gyártó szállna be a „hordozható konzolként” tetszelgő PC-be – Kickstarteren mindenesetre tarolnak az ilyen ötletek.

Sőt, így tulajdonképpen az egy-két hónappal ezelőtt felröppent pletyka is újabb értelmet nyerne, mely szerint a Valve tárgyalásokat folytat a Microsofttal arról, hogy a Game Pass szolgáltatás PC-n Steamre költözhetne. Ha megtörténne, akkor a Valve nem csak a Steamet tudná a kézikonzolján, hanem a redmondiak egyre népszerűbb váló videojátékos előfizetését is, annak játékstreamingjével együtt.

Ha minden igaz, akkor még az is lehet, hogy minderre még idén fény derül, addig viszont csak a Steames kézikonzol gondolatával játszadozhatunk el.

Te mit gondolsz, a Valve tényleg piacra dobhat egy Steames kézikonzolt?

Borítókép: GamingBible

×