Az egyik legnagyobb GTA Online csalószoftver fejlesztői bejelentették, hogy felfüggesztik a „szolgáltatásukat”, mert biztonsági problémákba ütköztek.

Kétféle ember létezik manapság a GTA Online világában. Aki nem csal, és aki igen. A tisztességes játékosok akaratlanul is gyakran kerülnek szembe olyanokkal, akik tisztességtelen előnyhöz jutnak a csalóprogramok révén. Aki kipróbálta már ezeket a csalásokat, tudja, hogy hogyan működnek. Egy kis programot lehet letölteni, ami módosítja a játékot, ezáltal miénk az egész világ a játékban. Nos, az egyik ilyen csalószoftver-fejlesztés most végleg bezárja kapuit.

A Paragon bejelentette, hogy felfüggesztik a tevékenységüket, mivel felhasználók adatai szivárogtak ki.

Miért érdekes mindez?

Csupán azért, mert köztudott, hogy rengeteg olyan csalószoftver létezik az interneten, melynek telepítése szándékosan tesz fel a gépekre adatlopó programot is. Ebben semmi meglepő nincs, rendszeresen kapunk erre vonatkozó figyelmeztetést. A Paragon azonban egy kissé más „elvet” képvisel. Ők valóban csak csalásokat árulnak, ám nemrég a felhasználók adatai illetéktelen hackerek kezébe kerültek.

„Kedves közösség! Amint azt a legtöbben tudják, a Paragon adatait nemrégiben megszerezték”– írták a weboldalon. „Ez olyan mértékben növelte a kockázatokat, hogy nem tudjuk fenntartani a szolgáltatást. Hogy elkerüljük a további bonyodalmakat, leállítjuk.”

Bár jelszavakhoz a hackerek elvileg nem fértek hozzá, a játékosok SCID-ja, IP-je, e-mail címe, Discord fiókjának neve és licenckulcsaik nem voltak biztonságban. Ennek okán a fejlesztők úgy érezték, ideje megvédeni a felhasználók adatait, és leállítani a programot. Milyen figyelmesek.

Ez egyébként nagyon jó hír azoknak, akik utálják a csalókat, hiszen valószínűleg most kevesebben lesznek, azok pedig, akik nem szeretnek a szabályok szerint játszani, most mást kell keresniük. De kár….

×