Ha minden igaz még egy olyan játékszolgáltatás is létrejöhet, mint az Apple Arcade előfizetéses szolgáltatás. Nem elég a sok játék alapján készült sorozat.

Azt már gondolom sokan észrevettétek, hogy a Netflix egyre gyakrabban készít filmeket, sorozatokat videojáték alapján. Azt azonban talán kevesen tudják, hogy a vállalat korábban is támogatott már egy-egy játékprojektet. Úgy tűnik, hogy most komolyabban is beszállnának a játékiparba, persze csak a szolgáltatások szintjén.

Létrejöhet a Netflix gaming szolgáltatás.

A The Information nevű oldal névtelen forrásra hivatkozva azt mondta, hogy a Netflix tovább bővíti kapcsolatát a videojátékokkal, sőt potenciális alkalmazottakat keres, „veterán játékipari szereplők személyében”. Ha minden igaz, most folynak a tárgyalások arról, hogy a Netflix olyan előfizetéses szolgáltatást is indíthatna, mint az Apple Arcade. Ez hozzáférést biztosítana olyan játékokhoz, melyek kizárólag a platformon jelennek meg.

A Netflix számára nem idegen a játékipar: korábban együttműködött külső fejlesztőkkel olyan projektekben, mint a Stranger Things 3: The Game. Persze jelen állás szerint még semmi sem biztos, de a Netflix úgy tűnik, azon gondolkozik, hogy komolyabban belépjen a gaming piacra. A kérdés az, hogy lenne-e esélye a konkurenciákkal szemben?

A Netflix számtalan videojátékon alapuló filmet és sorozatot mutatott már be: ilyen a Castlevania, a Dota: Dragon’s Blood, a Detention, a Resident Evil animációs sorozat, a Tomb Raider, League of Legends animációs sorozat, Magic: The Gathering, és a Dragon’s Dogma. Sőt készül a live-action Assassin’s Creed sorozat is. Reméljük, hogy az jobb lesz, mint a mozifilm.

Te előfizetnél a Netflix gaming szolgáltatására?

×