35 évvel ezelőtt debütált a legendás Hegylakó Sean Connery és Christopher Lambert főszereplésével, amit most nem akárkik nem akárkivel a főszerepben támasztanának fel.

Nagyon úgy tűnik, hogy hamarosan visszatér a mozikba a világ egyik legikonikusabb, de a jutottnál sokkal többre érdemes fantasyja, a Hegylakó. A Deadline értesülései szerint ugyanis nem csak, hogy javában zajlanak az új film előkészületei, de már a főszereplője is meglehet, amire nem más, mint a geek világnak már nem egyszer bizonyított Henry Cavill jelentkezett be.

Ő pedig nagyon jól tudja, hogy csak egy maradhat!

A szerepet nem sokkal a Deadline cikke után maga a színész is elismerte, így tulajdonképpen már egészen biztos, hogy ő fogja alakítani a címszereplő halhatatlan kardforgatót. Érthető okokból viszont a további részletekről már nem beszélhetett a színész, így nem tudjuk, hogy egy teljes reboot lesz – vagyis Connor-t fogja-e játszani, vagy egy teljesen új, de ugyanabban a világban játszódó felvonás, egy ugyancsak új főszereplővel.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Henry Cavill (@henrycavill) által megosztott bejegyzés

Viszont mivel szinte mindenki rebootként hivatkozik az új filmre, így elég nagy valószínűséggel Christopher Lambert korábbi ikonikus karakterét fogja megformálni.

Lehetőség pedig annak ellenére is bőséggel akad a Hegylakóban, hogy egy botegyszerű ötleten alapszik. Adottak a halhatatlanok, akik nem öregednek és csak egyetlen módon képesek meghalni, ha elválasztják fejüket a testüktől. Az a halhatatlan harcos, aki legyőzi és nyakát szegi a másiknak, az megkapja annak összes erejét is, és egy ősi prófécia szerint „csak egy maradhat”, így folyamatosan vadásznak is egymásra. Hősünk, a középkori születésű Connor is egy ilyen halhatatlan, aki a kardforgató mesterének gyilkosát kutatja évszázadokon keresztül, hogy aztán a modern korban végül megütközzön vele.

Az új filmet a kiváló akcióiról elhíresült Chad Stahelski, a John Wick rendezője fogja dirigálni, míg a történetet a Hét Nővér írója, Kerry Williamson jegyzi majd – aki nem mellesleg részt vett az új Netflixes Resident Evil készítésében is. A premier természetesen és sajnos még nem ismert, de reméljük arról is hamarosan hallhatunk majd valamit.

A Hegylakó egyébként összesen öt filmet élt meg, de megnézésre csak egyet, az 1986-os első és egyetlen felvonást ajánlom. A Hegylakó univerzumában két sorozat is játszódott, az egyik Magyarországon is őrületes siker volt, amely során Connor Mac Leod rokonának, Duncan MacLeod kalandjait izgulhattuk végig.

 

https://leet.hu/?s=WSNews&post_type=product

×