A valaha készült egyik legjobb Star Wars játék RTX támogatásától már csak az lenne jobb, ha folytatást is kapna.

Noha idestova már 19 éve jelent meg, abban azért elég nagy a konszenzus, hogy mind a mai napig az egyik, ha nem a legjobb Star Wars játék a Jedi Knight 2 – Jedi Outcast. Kyle Katarn több részen átívelő kálváriája az erővel minden rajongó legnagyobb kedvence, amit ha kombinálunk a kifejezetten remek akcióval, na meg a zseniális fénykard párbajokkal akkor pedig közel kötelező alkotás.

Az idő vasfoga viszont komolyan meglátszik rajta, így ami a 2002-es megjelenésekor kifejezetten csodásan festett ma már rendkívül elavultnak és kissé csúnyácskának számít. Ettől persze még egy zseniális játék, csak az új korok gyermekének sokkal több kompromisszumot kell kötnie, ha újonnan akarja megismerni a „bukott” jedi történetét.

Mivel egy remasterelt kiadás aligha fog megvalósulni, egy lelkes rajongó és modder, Mr Zyanide egymaga állt neki a Jedi Knight 2 felpimpeléséhez, melynek legelső lépcsőfoka a ray tracing beágyazása volt. A modder az RTX-es Quake 2-ben is látott path tracer-t használta a valós idejű fények és tükröződések eléréséhez, amelyről most nem volt rest egy videót is készíteni.

 

A látvány pedig annak ellenére is egészen lenyűgöző, hogy ez még csak egy korai verzióból való, vagyis még bőven fejlesztés alatt áll. Ezért is tűnhet furcsának néhány felület, ahogyan az árnyékok is képesek „felhangyásodni”, de a fénykardok sem úgy néznek ki, mint ahogyan kellene nekik.

A modder azt ígéri, hogy amint elkészül mindenki számára elérhetővé fogja tenni, de azt még nem tudja megmondani, hogy ez mikorra várható pontosan. A munkája azonban már most nagyon erős, már-már olyan lesz tőle mint egy teljes értékű remaster – a különbség csupán az, hogy ő ezt ingyen csinálja.

Itt egy kép, hogy milyen is a kezdő jelenet az eredeti formájában:

Star Wars: Jedi Knight II: Jedi Outcast (Screenshots) | The International House of Mojo

https://leet.hu/?s=WSNews&post_type=product

×