A rajongók bizonytalanok a változtatásokkal kapcsolatban.

Az Overwatch 2 legkorábban 2022-ben érkezik, ám nemrég többek között az is kiderült, hogy a játékosok alapvető játékmenet változásokra számíthatnak. A Blizzard csütörtökön tartott fejlesztői livestreamje során az újonnan kinevezett játékigazgató,

Aaron Keller bejelentette, hogy a sorozat átáll az öt játékos az öt játékos ellen (5v5) formátumra.

Az Overwatch 2-ben a csapat összetétele két damage dealerből, két támogató hősből és egy tankból áll majd. Röviden, az Overwatch 2-ben eggyel kevesebb tank lesz a csapatodban, mint jelenleg az Overwatchban.

A játék nagyrészt azért vált az 5v5 elleni formátumra, hogy kevesebb káosz legyen.

Néha nehéz követni, hogy mit csinál 11 másik játékos a csatatéren” – mondta Keller. „Ha kettőt eltávolítunk közülük, az mindent leegyszerűsít. Lehetővé teszi a játékosok számára, hogy mindent megértsenek maguk körül, és jobb döntéseket hozhassanak„.”

Természetesen a meccsben résztvevő játékosok számának megváltoztatása mélyen érintette a játék más részeit is. A Blizzard áttervezte a tankokat, hogy agresszívabbá tegye őket. A stúdió által jelenleg tesztelt változtatások közé tartozik Winston Tesla Cannonjának új alternatív tüze, amellyel könnyebben végezhet a menekülő ellenséggel. Illetve a Blizzard ellenállóbbá tette a D.Va-hoz hasonló off-tankokat azáltal, hogy megnövelte a HP-jukat és megerősítette az olyan védekező képességeket, mint a Defense Matrix. A finomhangolás következtében a játék pályatervezésének is változnia kellett. Az Overwatch 2-ben az olyan pályákon, mint Toronto és Rome, több fedezék lesz, ami mögé a játékosok elbújhatnak. Nem meglepő, hogy az Overwatch közösség még nem tudja, mit gondoljon a változásról, főleg anélkül, hogy tudná, hogyan illeszkednek majd az olyan hősök, mint Orisa és Roadhog az új metába.

A multiplayer csapatdinamikája változhat, de nagyjából a fejlesztői streamben látott játékmenet nagyon hasonlított a klasszikus Overwatchra. A legtöbb nagy változás új játékmódok, új pályák és a karakterek képességeinek kisebb finomításai formájában érkezik majd.

A fejlesztői PVP-stream május 20-án volt élőben, de a ITT, vagy a videóra kattintva megtekintheted.

 

Mit gondolsz eddig az Overwatch 2 terveiről?

https://leet.hu/?s=WSNews&post_type=product

×