Íme 10 kifejezetten különleges és egyedi független alkotás, amiket tűkön ülve várunk a AAA-s megjelenések helyett.

Ezzel a véleményemmel lehet egyedül leszek, de kezdek kicsit megcsömörleni a AAA-s játékoktól. Egyedi, teljesen új ötlet, amiért úgy igazán lehetne izgulni szinte alig van már közöttük, de még abban is nagyot tudunk ám csalódni, melyben oly sok éven át nyugodott az utolsó bizalmunk (igen, rád nézek Cyberpunk és CDPR).

Ezért is érdemes odafigyelni az indie felhozatalra!

Idén viszont eggyel több okunk is van a független fejlesztések mellett (is) dönteni, hiszen a koronavírus-járvány csúnyán belerondított a 2021-re tervezett megjelenések dolgába. Emiatt a szerencsésebbeket csak az idei év végére kergettek, a kevésbé szerencséseket viszont egészen 2022-ig űzték – ezzel is szinte kiüresítve a 2021-es esztendőt.

Az a nagyobb költségvetésű alkotás, amelyik mégis megjelent ezekben az éhínséges időkben garantált siker lettek, elég csak egyetlen pillantást vetnünk az új Resident Evil-re, vagy az Outriders-re. De ezeken túl is van élet, ezért összeszedtem 10 olyan indie gyöngyszemet, melyekre kifejezetten érdemes lehet idén odafigyelni.

1. SkateBIRD

Madarak gördeszkáznak és trükköznek. Ennyi. Tony Hawk már amúgy is öreg, a galambomnak meg kickflipet és olliet kell veretnie, többet erről nem is szeretnék mondani.

2. Goodby Volcano High

Ez egy totálisan történetközpontú játék, ami egy csapat dinoszauruszról szól, akik a középiskolában próbálják megfejteni az élet legnagyobb kérdéseit, és hogy mi vár rájuk a jövőben. PlayStation 4-re és 5-re, valamint PC-re fog megjelenni.

3. Venba

A Venba egy egészen egyedi ötleten alapul, aminek alapja a főzés. Az ugyancsak történetalapú játékban egy indiai édesanya bőrébe bújva kell újraalkotnunk a régi családi recepteket, ezzel is összehozva a családot. Kíváncsian várom, mi sülhet ki belőle.

4. Saturnalia

A Saturnalia a PC-s horror kedvelő játékosok számára lesz egy érdekes mű, hiszen mind látványában, mind történetében egy egészen egyedit próbál meg mutatni. Az egyetlen negatívum, amit mondhatok rá, hogy csak az Epic boltjában jelenik meg, konzolokra (egyelőre?) nem érkezik.

5. Seasons

A Seasons egy ugyancsak egy egyedi koncepció – elvileg, ugyanis sokat a hangulatos előzeteseken kívül még nem láttunk belőle. Egy biciklis road sztori lesz, várhatóan mély és mondanivalóval teli történettel.

6. Toem

Az „egészséges kalandjátékként” leírt játékban minden a fényképezésről és a közösségek megsegítéséről szól, egy művészi skandináv tájak által inspirált világban. A nyugtató zenével kísért Toem egy nyugodt, felfedezéssel és bájjal teli kalandnak ígérkezik.

7. Bear and Breakfast

Az idei kedvencem így látatlanban is ez a csoda! Egy Hank nevű vállalkozó szellemű medvét irányítunk….akinek egy saját erdei panziója van. Igen, ez a játék. Egy medvével kell egy szálláshelyet fenntartanunk, miközben kóborlunk erre-arra, felfedezünk és miegymás. Nekem 2021-ben nem is kell ennél több! MEGACSILL – de csak PC-n és Switchen)!

8. The Wild at Heart

Ez a csoda pontosan a cikk írásának pillanatában jelent meg, május 20-án. Látványra tulajdonképpen 1:1 a Knights and Bikes lenyomata, amiegyáltalán nem baj, hiszen szükség van az ilyen műremekekre. A csodálatos játékban két jóbarát, Wake és Kirby kalandját izgulhatjuk végig egy számukra is új világban.

9. Dordonge

10, de talán 20 évenként HA születik egy olyan játék, mint amilyen a Dordonge. A francia Un Je Ne Sais Quoi stúdió legelső játéka, mellyel elég nagy eséllyel sok díjat fognak bezsebelni. A 100%-ig kézzel festett hatású játékban Mimit alakítjuk, aki nemrég elhunyt nagymamája otthonába látogatva éli át újra a szívmelengető régi emlékeket.

10. Open Roads

A Gone Home-ot és a Tacoma-t is jegyző Fullbright hamarosan megjelenő Open Roads című játékában Tess Devine és édesanyja, Opal történetét követhetjük nyomon, akik egy olyan útra indulnak, amelyet nem fognak egyhamar elfelejteni. Miután felfedezik a nagymama régi feljegyzéseit, a régi családi birtokokra utaznak, hogy többet tudjanak meg a családjuk múltjáról és rég eltemetett titkairól.

 

Természetesen még ezeken kívül is bőséggel akadnak olyan rejtett csodák, melyekre érdemes odafigyelni, így ha Te ajánlanál valamit, azt mindenképp tedd meg kommentben!

Ha pedig szeretnél még ilyen cikkeket látni, azt ugyancsak jelezd nekünk!

https://leet.hu/?s=WSNews&post_type=product

×