Vezeték nélküli versenyző az ASUS házából.

Ha szóba kerül az ASUS brand, valahogy sosem az egerek szoktak elsőként beugrani. Persze nem arról van szó, hogy bármi probléma lenne az egerekkel, szimplán a cég jobban fókuszál más területekre. Az utóbbi időben viszont sorban adták ki az újabbnál-újabb egereket, megérkezett jó pár vezeték nélküli darab is, aminek egy érdekes képviselőjét, a Strix Impact II Wireless-t vettük jobban szemügyre.

Doboz

A dobozról sajnos nem tudok túl sok dolgot elmondani, mivel ezúttal egy bontott tesztpéldány járt nálunk. Ennek megfelelően gyakorlatilag csak a kiegészítő Type-C kábelt kaptuk meg, de erős a gyanú, hogy ROG matricák és hasonló nyalánkságokkal is készült a gyártó.

Külső

El sem tudjuk hinni, de ez az egér nem lyukacsos, hanem bizony a hagyományos zárt kialakítást alkalmazták. Első ránézésre is ismerős a forma, szinte kiköpött ROG Strix Impact II. Viccet félretéve talán a Logitech G102/G203/305/G Pro (vezetékes) formájához áll a legközelebb. Ennek megfelelően akár claw, fingertip vagy palm fogással is használható, persze ez nagyban függ a kézmérettől.

Az anyaghasználatot tekintve kicsit felemásak az érzéseim. Elsőre valami prémiumot várna az ember, főleg, hogy az ASUS a gyártó, de ehhez képest középkategóriás műanyaggal vonták be. Nem igazán van meg az a kellemes érzés, mint mondjuk egy Glorious esetén, pedig ugyanarról az árkategóriáról beszélünk.

Amit viszont a talpánál műveltek, azért óriási pirospont jár. Egyrészt a régi ócska tucattalpakat végre PTFE teflonra cserélték, ami óriási előrelépés. Szerencsére az anyagon sem spóroltak.

Teljesítmény

A Strix Impact II Wireless-ben egy PixArt PAW3335-es szenzor teljesít szolgálatot, ami nem egy túl széles körben alkalmazott típus. Ezelőtt nem találkoztunk még mi sem hasonlóval, épp ezért voltunk kíváncsiak a teszteredményekre.

A Strix Impact II Wireless-t nem lehetett kellemetlen helyzetbe hozni. Bármekkorát rántottunk vele, gond nélkül lekövetett mindent, természetesen vezeték nélküli módban tesztelve. Ellenben a polling rate terén azért lenne még hova fejlődni. Szó se róla, az 1000 Hz-es kapcsolatot tartotta,  viszont tapasztaltunk nagyobb kilengéseket, amit a grafikon is jól mutat.

Játékokban egyébként hibátlanul tette a dolgát. Legyen szó alacsony vagy épp magas érzékenységről, nem tapasztaltunk semmiféle anomáliát, a rántásokat még a legvadabb szituációkban is lekövette az egér. Ugyanitt megjegyezném, hogy az akkumulátora is kiemelkedő. Szolidabb RGB veretéssel is kibírt 4 napot (ez a Model O Wireless duplája!), ha pedig kikapcsoljuk a világítást, még többet nyerünk.

Az ASUS nem tért el a nagy átlagtól, az Impact II WIreless is Omron kapcsolókat kapott, mint a piacon minden második gamer egér. Van viszont egy csavar is a dologban, az ASUS ugyanis hot swap aljzatot használ, aminek köszönhetően nyugodt szívvel kicserélhetjük a mikrokapcsolót. Be lehet rendelni a puha japán Omront vagy épp keményet, ha valaki azt kedveli. Ez azért is nagy szó, mert az egerek 90%-ában a mikrokapcsolók szoktak bedögleni. Nos, ebben az esetben nem kell több tízezer forintért új egeret venni, elég egy mikrokapcsolót 200 Ft-ért és mehet minden a régi kerékvágásban.

Szoftver

Az Armoury Crate nevezetű szoftverrel tudjuk kedvünkre állítgatni az egeret. Tud mindent és még annál is többet. DPI, Polling rate, átbindelések, világítás, van itt minden ami kell. Öröm az ürömben, hogy folyamatosan futtatni akarja magát a háttérben, ezzel együtt zabálja is a gépet. A legszívesebben letörölné az ember az egészet a francba, de legalább van valami.

Galéria

Köszönjük a tesztterméket az ASUS Magyarországnak!

Összefoglalás

Örök élet plusz egy nap – ROG Strix Impact II Wireless teszt


Szerzői értékelés

8

Nehéz ítéletet mondani a ROG Strix Wireless II-ről. Jók az alapok, remek a szenzor és az ár sem túlzó. A súlya kissé fájó pont, a könnyített egerek után, viszont a talpaknak köszönhetően nem érződik olyan nehéznek. A szoftver hagy némi kívánnivalót maga után, de legalább van. Másrészről a mikrokapcsolók cseréjével ez az egér örök élet. Na jó, még egy akku csere is jól jöhet pár év után, de erre is van lehetőség. Ha valaki hosszútávra tervez, annak jó választás lehet a Strix Wireless II.

minőségi szenzor

cserélhető mikrokapcsolók

jó forma

RGB világítás

kiváló üzemidő

minőségi teflon talpak

 

kissé borsos ár

a könnyített gamer egerekhez képest nehéz

közepes anyaghasználat

erőforrásigényes szoftver

 

Olvasói értékelés

0

×