Sok kérdést felvetett az emberek közt, hogy mit is csinál az Apple.

Az Apple-t rajtakapták, hogy infravörös kamerával „láthatatlan” képeket készít az iPhone-felhasználókról 5-10 másodpercenként.

Egy felkapott video kering az interneten, amely azt mutatja, hogy egy iPhone öt-tíz másodpercenként „láthatatlan” képeket készít egy iPhone-felhasználóról.

A videót a TikTok felhasználó, Brie Thomason osztotta meg, és a videón egy infravörös lencsével filmez egy iPhone-felhasználót, aki a telefonját felemeli az arcához. Ahogy az iPhone-felhasználó tovább nézi a készülékét, az infravörös kamera azt mutatja, hogy az iPhone öt-tíz másodpercenként több infravörös képet készít.

@briethomasonTechnology is WILDDDD. #ghostbusters #technology #infared #faceid

♬ original sound – Brie Thomason

Ez a hír Amerikában még a hírekbe is bekerült.

 

De miért is készít „képeket” rólunk az IPhone?

Az Apple szerint ez csak az arcazonosító, amely megpróbál egy 3D-s térképet létrehozni a felhasználó arcáról. A hozzá értők elmondták, hogy amikor az iPhone elé kerül a felhasználó arca, 30 000 infravörös pontot vetít ki egy ismert mintában, hogy létrehozza a felhasználó arcának 3D-s képét. Ezt a technológiát TrueDepth IR-nek hívják, és az A12X Bionic chipet tartalmazó iPhone X és iPad Pro modellekben érhető el.

Szóval szokás szerint csak egy „félrevezető” videó gyors elterjedéséről van szó. Valóban csak ennyi lenne?

https://leet.hu/?s=xiaomi&post_type=product

×