A 16 éves indiai tinédzser olyan csodálatos és részletes képet készített a Holdról, amilyet még sohasem láttunk.

A 16 éves indiai tinédzser, Prathamesh Jaju első ránézésre egy teljesen átlagos fiatal, aki imádja a Star Trek és a Star Wars világát. A roppant tehetséges fiatal azonban pár nap leforgása alatt vált kvázi világhírűvé, melyet annak a Holdról készült képének köszönhet, melyhez foghatót talán még sosem láthattunk.

A szóban forgó képet több mint 50.000 fotóból „ollózta” össze, ezzel pedig olyan részleteit mutatja meg a már jól ismert holdunknak, melyeket eddig sosem láthattunk. Ezeket a képeket egyébként Jaju saját maga készítette, elmondása szerint valamivel több mint 186 GB-nyi helyet foglalt a laptopján, ami majdnem meg is adta magát a legalább 40 órányi munka közben.

Jaju szerint ez a rögzített kép az ő legrészletesebb és legtisztább felvétele a harmadik negyed ásványi holdról. A képaláírásban megemlítette az összes technikai részletet és felszerelést is, amelyet az elképesztő felvétel elkészítéséhez használt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Prathamesh Jaju (@prathameshjaju) által megosztott bejegyzés


A fiú egyébként a két kitalált filmes univerzum által kezdett el érdeklődni a csillagászat és az asztrofizika iránt, sőt, ennek hatására csatlakozott még 12 évesen a Jyotirvidya Parisanstha nevű csillagászati klubhoz. Ez India legnagyobb csillagászattal foglalkozó egyesülete, itt tanult meg mindent, amit a csillagászatról jelenleg tud, és itt sajátította el az asztrofotózás csínját-bínját is.

Jajut az Instagramon és a Redditen közzétett posztja alatti kommentekben arra bíztatják, hogy küldje be a csodálatos képét a National Geographic közösségi fotókampányába, ezzel is nagyobb nevet szerezve magának. A roppant tehetséges fiú azonban mindezek ellenére sem szeretne komolyabban foglalkozni a csillagászati fotózással, ő ugyanis fizikus szeretne lenni.

A Jajunak egyébként nem ez az egyetlen publikált munkája, ezért érdemes lehet körülnézni az Instagram profilján.

https://leet.hu/?s=steelseries&post_type=product

×