Ennek is eljött az ideje: a The Last of Us második része PlayStation 5-ön megkapta az első újgenerációs frissítést.

A Naughty Dog műremekével, a The Last of Us második részével eddig sem volt különösebb probléma, sőt, még a leköszönő generációs masinán is kifejezetten remekül nézett ki és futott, amit nyilván tovább vitt a visszafelé is kompatibilis PlayStation 5-re. De ahogyan ígérték, az 1.08-as frissítéssel megérkezett az első teljesítménybeli upgrade, amire már nagyon sokan vártak.

A patch telepítését követően ugyanis az újgenerációs masinán végre 60 képkocka/másodperc mellett élvezhetjük Joel és Ellie igen megrázó történetét.

A játék első tupírozása mellé egy előzetest is kaptunk, amiben láthatjuk miként fut majd 60 FPS mellett:

https://www.youtube.com/watch?v=9vKTikTO4dE

 

„Amint a The Last of Us Part II 1.08-as javítása települ, a PS5-ön találsz majd egy kapcsolót a megjelenítési beállítások között, amellyel választhatsz a 30 FPS vagy a 60 FPS célzott képfrissítési sebesség között” – írta blogbejegyzésében a fejlesztő Naughty Dog. A stúdió hozzátette, hogy ez csak az első lépés az újabb generációba vezető úton, és hamarosan újabb remek újdonságokkal fognak előrukkolni, amivel még magasabb szintre emelhetik a játék amúgy sem alacsony nívóját.

A The Last of Us ezzel olyan társasághoz csatlakozott be, mint a Days Gone, a Ratchet & Clank, a Ghost of Tsushima, God of War és a Sekiro: Shadow Die Twice, melyek ugyancsak megkapták a 60 FPS-es támogatást. A Digital Foundry szakértői nyilván azonnal rá is vetették magukat, egészen részletes elemzésükből pedig kiderül, hogy a 60 frame az bizony nagyon stabilan 60, melynek köszönhetően akár felfedezetlen részleteket is kiszúrhatunk.

 

A frissítés után te is újrajátszod majd a Naughty Dog remekművét, vagy vársz még egy kicsit a későbbi upgradekig?

https://leet.hu/termekek/pc/pc-hardver/pc-videokartya/

×