A Take Two közzétette a legújabb jelentését, amiből az is kiderült, hogy egészen brutális mennyiségű játékot készülnek kiadni a következő 3 évben.

Nem sokkal azután, hogy bejelentették a szépen lassan Skyrimmá evolválódó GTA V novemberi új-újgenerációs megjelenési dátumát, a Rockstar anyavállalata, a Take-Two megtartotta a már esedékes negyedik negyedéves eredménybeszámolóját, amely során egészen hajmeresztő dolgokat tudhattunk meg.

Kiderült például, hogy a A Grand Theft Auto sorozat összes valaha megjelent etapja 345 millió példányban kelt el, amiből 145 milliót a GTA V vállalt magára – ami egészen meredek szám. De a Red Dead Redemption sorozat sem panaszkodhat a maga 60 milliójával, amiből 37 milliót a második hozott össze, ezzel szemben a Gearbox üdvöskéje, a Borderlands 3 körülbelül 13 millió példányban fogyott, míg a BioShock összesre 37 millióan voltak kíváncsiak.

A következő három évben viszont brutális játékdömpingre számíthatunk a Take Two istállóiból!

A jelentésekből nem csak a konkrét számokat tudhattuk meg, hanem azt is, hogy a kiadó hogyan képzeli az elkövetkezendő pár évet a játékmegjelenések tekintetében. A Take Two pedig úgy tűnik semmit sem bíz a véletlenre, és a sok lúd disznót győz elvén, a mennyiség-minőség mérlegén inkább a mennyiségre helyezi a fókuszt.

2024-ig bezárólag nem kevesebb, mint 62 játékot terveznek kiadni!

Ez még gombócból is sok, én legalábbis biztosan nem tudnék ennyit befalni, na de játékból? Nyilván ezeket nem egyetlen stúdióval készíttetik, sőt, az elmúlt két évben 1500 új fejlesztőt is felvettek emiatt, de a 3 év/62 játék azért még így is kicsit soknak tűnik. Még annak fényében is, hogy ezek egy jó része reamsterelt újrakiadás, sportjáték, esetleg valamilyen kiegészítő, és mobiljáték.

Kicsit pontosabban ez annyit tesz, hogy 2022-ben 4 nagyobb megjelenést, egy független játékot, 10 mobilos címet, és 6 korábbi játék újabb verzióját tervezik kiadni. A 2023-24-es évre már több mindennel számolnak, ugyanis 19(!) nagy megjelenéssel, 5 függetlennel, ugyancsak 10 mobilos játékkal, 4 közepes költségvetésű alkotással, és 3 régebbi játékuk újrakiadásával terveznek.

Take Two Financials Future Release

Itt pedig már bőven lehet találgatni, hogy a 2024 végéig tervezett 23 „Immersive Core”-nak titulált alkotás pontosan mit takarhat.

Egy újabb Borderlands könnyen benne lehet a pakliban, hiszen már a filmet is javában forgatják, nem lenne butaság megnyomi kicsit azt a keresztmarketinget. De nagyon pletykálgatnak egy következő Bioshock játékot is, de egy újabb XCOM sem lenne életidegen. Sportjátékokra nem is érdemes fogadni, hiszen borítékolható, hogy legalább egy tucatnyi érkezik, ahogyan szinte bármelyik játékot újra kiadhatnak némi felárért a szinte frissen megjelent új, de inkább jelenlegi generációs konzolokra is – a nyakamat teszem rá, hogy már ott csücsül egy-kettő a csőben.

A legnagyobb kérdés persze, hogy 3 éven belül jöhet-e a következő GTA?

Nos, miért is ne? A Red Dead Redemption 2 elvégre már három éve megjelent, az Online is épp csak van, és ugyan való igaz, hogy jó pár izgi cím lapul még a Rockstar tarsolyában (Max Payne, Bully), a Take Two pénzt akar csinálni. Sok-sok pénzt.

A GTA Online egyre növekvő játékosbázisa és a 145 milliós eladás pedig remek visszajelzés a kiadónak is, hogy bizony minimum a fél gamer világ csak a hatos számú felvonásra vár. Annak a várható eladásaival pedig nemhogy a stúdió talonban heverő egyéb folytatásért könyörgő játéka, de az ipar más szereplőinek alkotása sem tudná felvenni a versenyt.

Szóval igen, még ha kevés is, de van esély rá, hogy a következő Grand Theft Auto megjelenik 2024-ben.

Na és Te mit gondolsz, tényleg jöhet a GTA VI belátható időn belül, vagy az egész csak egy hiú ábránd?

https://leet.hu/termekek/pc/pc-hardver/pc-videokartya/

×