A napokban derült ki, hogy a Sony már két éve dolgozik egy olyan rendszeren, ami alapjaiban reformálná meg a sportfogadások működését.

Noha a Bitcoin rendszerét és a blokkláncot 2009-ben találta ki a titokzatos Satoshi Nakatomo, jelentősége csak a 2018 utáni években bekövetkező óriási árfolyam bumm miatt vált nyilvánvalóvá. 2020 végén azonban valósággal kilövellt a digitális kriptovaluták piaca, melyek közül a bitcoin magaslik ki leginkább.

Nyilván minden is a bitcoin körül forgott, hiszen a legnagyobb vállalatok és a legnagyobb tőkések kezdték el pumpálni bele a pénzt, sorra jelentve be, hogy bizonyos szolgáltatásokat és eszközöket-termékeket, ha úgy tetszik ezzel a kriptovalutával is kiválthatunk. Időközben megjelent az NFT is, amit sokan egyelőre nem tudnak még hova tenni, de széleskörű elterjedését követően bizonyosan nem hagy majd kérdéseket még a hétköznapi ember fejében sem.

Ebbe a piacba szállna bele a Sony, melynek vezetői nagyon úgy tűnik, hogy már 2019-ben azon gondolkoztak, hogyan tudnák integrálni a rendszerükbe a kriptovalutákat és a blokkláncot.

Noha a videojátékok világában is egyre inkább elterjedni látszik a dolog (gondoljunk csak az NFT-alapú játékokra, vagy az Atari megoldására), a Sony valamelyest másfelől közelíti meg a dolgot.

Érdemes tudni, hogy a japán vállalat nemrégiben vásárolta fel a verekedős játékok esport fesztiváljaként is ismeretes EVO-t. A 2019-ben benyújtott, de csak most publikált szabadalom pedig egészen konkrétan említi az espot-fogadásokat, nem is akárhogyan.

A rendszer ugyanis nem csak azt tenné lehetővé, hogy kriptovalutával fogadhassunk az élő eseményekre természetesen meccs közben is, hanem akár NFT-kkel, úgy pedig digitális tartalmakkal, in-game tárgyakkal is hazárdírozhatunk.

Igen, a Sony nem kevés jóstehetséggel megáldott szakemberei a Bitcoin és az NFT térnyerése, és az esportba való becsatlakozás előtt kezdtek el egy rájuk épülő rendszeren dolgozni. Sőt, a szabadalom alapvetően egy nyílt technológiáról ír, ami azt jelenti, hogy nem csak a PlayStation-ön, hanem más platformokon is, mint az Xbox, a Switch, PC, de még VR, mobil és tévékészülékeken is elérhető lenne.

Noha a bitcoin mostanában igen meredek lejtmenetbe kezdett – nagyban köszönhetően Elon Musknak, még így is a világ legmagasabban pozicionált kriptovalutája az Ethereum előtt. Ha a Sony rendszere minden kriptopénzzel kompatibilis lesz, akkor bizonyára óriási jövője lehet, amely akár a következő lépcsőfoka lehet az online sportfogadásnak – az esporton túl is.

Azonban szabadalmak jönnek, szabadalmak mennek, jelenleg pedig semmi garancia nincs arra, hogy mindez meg is valósulhat. A legutóbbi EVO eseményt elhalasztották, idénre pedig egészen izgalmas bejelentésekről és kollaborációkról hallani (thx to Sony), így egyáltalán nem lenne meglepő, ha végül egy ilyen nagyszabású rendezvényen jelentenék be az „Sony bitBets„-t. (Nyugi, ezt a nevet csak én találtam ki!)

Na és azt hallottad, hogy Magyarországon emelnek először szobrot a Bitcoin feltalálójának?

https://leet.hu/?s=steelseries&post_type=product

×