Amíg az MSi hivatalos oldala áll, addig hackerek csináltak egy arra nagyon hajazó hamis oldalt, ahonnan elkezdték terjeszteni a vírust tartalmazó programot.

Az MSi Afterburner idestova már 10 éve a PC-s gamerek egyik alapkelléke, legalábbis akkor, ha a GPU túlhajtásáról van szó. A program alapvetően is egészen népszerű, a mostani helyzetben viszont, amikor egészen limitáltan érhetőek el az újabb grafikus kártyák még inkább megnőtt a felhasználói bázisa.

Az MSi a napokban figyelmeztetést adott ki, ugyanis karbantartási munkálatok miatt nem lehet elérni a hivatalos oldalról a programot, melyet kihasználva hackerek készítettek egy, az igazira nagyon hasonló oldalt, ami ugyancsak az Afterburner letöltését ajánlja.

Ez pedig szinte értelemszerűen egy nagyon nem kívánt megfigyelő vírust is felpakol a gépünkre.

A hamis oldal a  „https://afterburner-msi.space” domainről érhető el, és bár az MSi megtette az ilyenkor szükséges lépéseket, könnyen lehet, hogy már több tucat gépen ott csücsül a hamis és fertőzött program. A szóban forgó oldal elméletileg már nem él, azonban csak idő kérdése, hogy újra megjelenjen.

A vállalat külön felhívta a figyelmet arra is, hogy azok, akik szeretnék beszerezni az Afterburnert, mindenképpen a hivatalos oldalról tegyék azt meg, ha pedig nem elérhető, akkor érdemes inkább várni vele, mintsem kétes helyekről leszedni.

https://leet.hu/termekek/pc/pc-hardver/pc-videokartya/

×