Ennyi volt: az eBay néhány kivétellel kitiltja a felnőtteket célzó szexuális tartalmakat, de még az Adults Only kategóriáját is törli.

Egészen rossz hírt kaptak azok, akik sokszor vásárolnak felnőtt tartalmú cuccokat az eBayről. A digitális áruház ugyanis bejelentette, hogy változtat a 18+-os szabályzatán, melynek értelmében a legtöbb ilyen tartalom el fog tűnni a kínálatból – írja a The Verge és a Kotaku.

Az oldal elvileg ezt a kiskorúak védelme érdekében lépte meg, így viszont megannyi érdekes és értékes tartalom veszhet oda. A szabályzat szerint minden olyan tartalom tiltásra kerül, amely szexuális tartalmat vizuálisan megjelenít és/vagy meztelenséget ábrázol. Így pedig sok valóban vitatható tartalom (pornó, home videók, explicit hentai, képregény) mellett

aktképeket, festményeket, de még a Game of Thrones Bluray kiadását és bizonyos 18+-os korhatárbesorolásba eső játékot sem fogunk eBay-en találni.

Ez azért maradhat

Továbbá az áruház a „Csak Felnőtteknek” (Adults Only) kategóriáját is megszünteti, elmondása szerint azért, hogy kiskorúak ne juthassanak könnyen felnőtt tartalmakhoz. A vállalat a nyilatkozatában azt állítja, hogy a portálon továbbra is lehet majd felnőtteket célzó dolgokat vásárolni, de azokat mostantól szigorú keretek közé szorítják.

Mindez azért is érdekes, külön kiemelték, hogy a Playboy, Playgirl, a Mayfair és a Penthouse kivételt képeznek az új szabályzat alól, melyek ha nem tartalmaznak aktusokat és/vagy szexuálisan explicit tartalmat (pl. bántalmazás stb.), akkor a művészeti kategóriában találjuk majd meg őket. (De, hogy ezeket hogyan fogják ellenőrizni az kérdéses.) Ezeken kívül néhány önkielégítést segítő eszköz is maradhat, a csomagolásuknak viszont teljesen takarnia kell a terméket, illetve semmilyen esetben sem jeleníthetnek meg meztelenséget és nemi szerveket.

Mindez természetesen a művészeknek és például az olyan kiadóknak mint a Rockstar és a CD Projekt RED rendkívül rossz hír, hiszen az alkotásaikat hamarosan elérhetetlenné teszi a platform. Abban az esetben viszont, ha ezek a tartalmak mégis maradhatnak, akkor felvetődik a kérdés, hogy mi alapján szelektálnak, hiszen ezt az óriási purgálási munkát nagy valószínűséggel egy algoritmus fogja végezni.

A rendszer 2021. június 15-től lép érvénybe, onnantól kezdődően 18+-os tartalmakat nem fogunk találni eBay-en.

https://leet.hu/?s=xiaomi&post_type=product

×