Egy dél-koreai mérnök szeretné megóvni a mobilfüggőket attól, hogy orra essenek. Így egy harmadik szemet készített nekik.

A mai világban, főleg Ázsiában olyan sok a mobilfüggő, hogy Kínában például a járdára rajzolt jelzések igyekeznek figyelmeztetni őket arra, hogy vigyázzanak magukra, miközben a képernyőt nézik. Pont ebben az országban alakítottak ki szándékosan mobilosoknak kijelölt sávot. Természetes tehát, hogy az egyetemi hallgatókat is elkezdte érdekelni a téma. Egy koreai mérnökhallgató most azt találta ki, hogy egy kvázi robotszem lehet segítség abban, hogy megóvjuk magunkat a veszélyektől úgy, hogy közben nyugodtan mobilozunk.

Létrejött a homlokra illeszthető kamera, ami jelez, ha nekimennél valaminek.

A szerkezet működése nagyon egyszerű: az fejre illesztett érzékelő jelez, ha a használó útjába akadály kerül, így el tudjuk kerülni, hogy például nekimenjünk egy oszlopnak. Amennyiben észlel valamit, azt egy rezgéssel jelzi. A technológia azonban még gyerekcipőben jár, sokat kell még fejlődjön, hogy mindenféle akadályra figyelmeztessen.

 

A készítő Minwook Paeng egyébként nem csak a szerkezet fejlesztésével foglalkozik, de azt vallja, hogy a technológiai eszközök egy új embertípust hoznak létre. Szerinte ugyanis az okostelefon-használattal járó testtartás miatt a jövő generációi teljesen átalakulnak. Létrejön a „phono sapiens.”

Utóbbit egyébként sokan gondolják így, egyes kutatók szerint ilyen szörnyen fest majd a jövő gamere, de a kontrollerek miatt is durván átalakul majd a kezünk.

Te mit gondolsz az ötletről? Tényleg hasznos lehet a veszélyjelző?

https://leet.hu/termekek/pc/pc-hardver/pc-videokartya/

×