A SEGA belsős jelentése alapján brutális játékfelhozatallal készülnek, aminek része a legnagyobb klasszikusok feltámasztása is.

Az biztos, hogy látott már szebb napokat, hónapokat, vagy inkább éveket is a SEGA, ami egykoron az egyik legvirágzóbb és legmeghatározóbb játékipari vállalatának számított. A csúcsról való lecsúszás persze egy hosszú-hosszú folyamat volt, melyeket sokszorosan erősítettek az elbaltázott döntések is, most viszont olyasmire készülhetnek a színfalak mögött, ami végre valami jóval is kecsegtetnek.

Az amerikai IGN értesülései szerint a SEGASammy különböző pénzügyi és játékirányzati (trending) jelentéseit átnyálazva a vállalat hamarosan visszahozhatja a klasszikus sorozatait, többek között olyanokat mint a Jet Set Radio, a Panzer Dragoon és a Virtua Fighter.

A remasterektől kezdve a remake-eken át a teljes körű rebootokig és/vagy folytatásokig bármi szóba jöhet.

Sega's slide on its remasters, remakes, and reboots. (Source: SegaSammy)

Mindezek mellett egészen izgalmas és előremutató terveik is vannak. Az egyik legnagyobb a 2026-ra tervezett „Szuper Játék” elkészítése, erről viszont azon kívül nem tudunk semmit, hogy jelenleg a SEGA legkiemeltebb projektje.

Továbbá a nyilvánvaló és jó eladásokat produkáló alkotásaik mellett (Sonic, Total War) szeretnének teljesen új IP-kat is készíteni, melyektől először nem várnának anyagi megtérülést – vagyis előbb fontosabb a jó kritikai visszhang. Ezek közül az egyik egy sci-fi shooter lehet, amit a Creative Assembly, esetleg annak 2017-ben felvásárolt stúdiója, a Crytek Black Sea (már CA Sofia) készíthet többé-kevésbé titokban.

A SEGA tehát nagy visszatérésre készülget, melynek nem csak a régi sorozatok feltámasztása, hanem az újdonságok készítése is a szerves része. Azt ugyan nem tudni, hogy a klasszikusok milyen formában térnek vissza, az viszont egészen biztos, hogy a megjelenésükkor sokaknak fognak könnyek szökni a szemébe.

Te melyik régi címnek örülnétek a legjobban?

https://leet.hu/termekek/pc/pc-hardver/pc-videokartya/

×