Egészen hihetetlen történetre lehettek figyelmesek a non-stop Steamen baklató szemfülesek, ahova a saját fejlesztői rakták ki a Fall Guys forráskódját.

A Fall Guys 2020 második számú meglepetése volt az Among Us mögött, ami szinte azonnal letarolta a valami egyedire és igazán szórakoztatóra vágyó PC-s játékosközösséget. A játék iránti kezdeti lelkesedés mára ugyan csöppet alábbhagyott, még azért így sem panaszkodhat, hiszen a szórakoztató faktora így is jóval az átlag fölött van.

Ez a hétvége viszont nem indult túl szerencsésen a fejlesztők számára, ugyanis elméletileg és valószínűleg véletlenül egy frissítéssel felrakták a játék teljes forráskódját Steamre, amit szabadon bárki elérhetett.

Az egészet persze nagyon gyorsan törölték, de az óriási failt a SteamDB fejlesztője, Pavel Djundik még időben észrevette és megörökítette az utókornak. A dolog akkor válik különösen viccessé, ha meglátjuk, hogy mi volt az ominózus könyvtárnak a neve, ami tartalmazta a játék tulajdonképpen mindenét:

BackUpThisFolder_ButDontShipItWithYourGame

Ezt egyébként a Unity generálta automatikusan a játék hibakereséséhez szükséges adataival, beleértve a PDB fájlokat és a szkriptekből generált C++ kódot is. Ha a mappa neve nem lenne elég egyértelmű, a Unity dokumentációja arra is figyelmeztet, hogy a fejlesztők készítsenek biztonsági másolatot erről a mappáról és minden egyes buildről, de lehetőleg ne nagyon terjesszék tovább.

Az esetet az amúgy elkövető Mediatonic szinte biztosan nem tartja viccesnek, hiszen a Fall Guys, mint a legtöbb multiplayer játék, aktívan küzd a csalókkal, a forráskódhoz való hozzáférés pedig sokkal könnyebbé teszi a számukra az újabb csalások készítését. Remélhetőleg a probléma gyors lereagálása elegendő volt ahhoz, hogy ne kerüljenek rossz kezekbe, ellenkezőleg ugyanis komoly bajban vannak a fejlesztők és a tisztes játékosok is…

https://leet.hu/termekek/pc/pc-hardver/pc-videokartya/

×