Nagyon úgy tűnik, hogy a Horizon: Forbidden West egy teljesen újszerű, ezelőtt soha nem tapasztalt immerzív élményt fog nyújtani.

A Horizon: Zero Dawn teljesen magával ragadó történettel és magával ragadó környezetével, világával azonnal levette a játékosokat a lábukról. Szinte mindenki, aki végigjátszotta Aloy egészen izgalmas kalandját, azonnal követelte magának a folytatást, amire minden remény szerint nem kell már olyan nagyon sokat várni.

Az azonban teljesen biztos, hogy a Forbidden West esetében még magával ragadóbb élményben részesülünk majd, a PlayStation 5 és a DualSense adta lehetőségeknek köszönhetően pedig ez szinte garantált is.

A Guerrilla Games egyik vezetője, Angie Smets például arról beszélt, hogy a javában készülő folytatás a DualSense haptikus képességeit olyan módon használja ki, amit nemhogy eddig még soha nem láthattunk, de a játékosok még csak el sem tudják képzelni, mi minden vár rájuk.

Ha lopakodva akarsz harcba bonyolódni valakivel, vagy valamivel, és a már jól ismert hosszú fűbe bújsz, akkor konkrétan a kezedben fogod érezni fűszálakat.” – mondta a Wirednek adott interjújában.

Mindez egészen elképesztő mélységeket adhat mind a játéknak, mind pedig a játékosoknak. Ezzel ugyanis nem csak az átlagos játékosok számára adhatnak újabb tapasztalatokat, hanem például látássérülteknek is, akik ezáltal sokkal könnyebben tudnak majd játszani nem csak a következő Horizonnal, hanem minden olyan játékkal, ami támogatja az új kontroller haptikus visszacsatolás funkcióját.

A Forbidden West tehát egészen izgalmas újdonságokkal készül, amit elméletben 2021-re ígér a Sony és a Guerilla, azonban egyre erősebbek azok a pletykák, melyek szerint a koronavírus-járvány következtében megnehezedtek fejlesztési munkák, ezért inkább 2022-re halasztanák.

Erről azonban még semmilyen hivatalos infót nem kaptunk, addig pedig bizakodhatunk egy idei premierben, amire a PS5 tulajdonosok mellett a PlayStation 4 játékosok is várhatnak.

 

https://leet.hu/termekek/pc/pc-hardver/pc-videokartya/

×