A Huawei technológiája segítségével olyan helyekre juttatnának szélessávú internetet, ahol már nagyon régóta várnak rá.

Magyarország alapvetően jól áll, ha sávszélességről és a fel/letöltési sebességéről van szó – a nagyvárosokban legalábbis mindenképp, vidéki településeken még mindig akadnak problémák.

Most azonban a Huawei Technologies Hungary segítségével egy olyan megoldást honosítanának meg, mellyel nem csak a hálózatok kiépítésének ideje és költsége redukálódna le, hanem olyan helyekre is eljuttathatja a gyors netet, ahova eddig problémás volt.

Erről beszélt a Távközlési Világnap alkalmából a győri Széchenyi István Egyetemen megtartott Huawei airPON technológiájának bemutatóján Solymár Károly Balázs digitalizációért felelős helyettes államtitkár,

aki szerint 2030-ra Magyarország 95%-a gigabites szélessávú internetkapcsolattal fog rendelkezni.

Why operators are selecting Huawei's AirPON solution

Az eseményen elárulták, hogy a vezetékes hálózatok kiépítésében a legnagyobb problémát a távolságok áthidalása jelenti, pontosabban az, hogy a szolgáltató eljuttassa az internetet a 10-20 kilométerre lévő végfelhasználókhoz. Ez nem csak az akár egy évig is eltartó kiépítési folyamatok miatt időigényes, hanem a több hónapos engedélyeztetési folyamatok miatt is.

Az airPON (nem, nem airPOD) technológia segítségével 70%-kal képesek meggyorsítani ezeket a folyamatokat.

Az airPON mikrohullámok segítségével juttatná el a felhasználókhoz a szélessávú internetet, mellyel nem csak olcsóbb lesz a munka és kevesebb alkatrészt használnának fel, hanem olyan helyekre és településekre is jó, szélessávú internetkapcsolatot visznek, ahol eddig a fenti okokból kifolyólag nem sikerült megoldani.

via – HVG, Szon

https://leet.hu/termekek/pc/pc-hardver/pc-videokartya/

×