A Teamgroup megoldotta a gamerek egyik problémáját?

Ha kifogytál a tárhelyből, és megpróbálsz egy játékot telepíteni arra az USB-stickre, amit a fiókodban találtál, nagy valószínűséggel nem leszel szerencsés, különösen, ha az olyan nagy játékokról van szó, mint mondjuk a Call of Duty: Warzone. Még ha át is léped a méretakadályt, az olvasási és írási sebesség nehezen fogja betölteni a játékot.

De a Teamgroup új USB 3.2 stickje mindkét problémát megoldja.

Míg a szabványos USB 2.0 pendrive-ok olvasási és írási sebessége 25 MB/s, illetve 10 MB/s körül van, addig a Teamgroup új pendrive-ja 600 MB/s és 500 MB/s sebességre képes. Ez nem egészen NVMe sebesség, de ez a legmagasabb, amit pendrive-on eddig láttunk. Ha ezt 1 TB-os kapacitással párosítod, komolyan megfontolhatod, hogy a játékokat pendrive-ról futtasd.

Ez tökéletes módja lehet annak, hogy a legjobb játékos laptophoz némi extra tárhelyet adj hozzá, ha nincs bővíthető tárhelye, de a teljes sebesség kihasználásához USB 3.2×2 Type-C vagy annál újabb portra lesz szükséged, mint például a legújabb Razer Blade Stealth 13 esetében.

A Teamgroup nem hozta nyilvánosságra, hogy mennyibe fog kerülni ez az új meghajtó, de a Sandisk 1 TB-os USB-C stickje alacsonyabb, 150 MB/s-os olvasási sebességgel már 130 dollár körüli összegbe kerül. Tehát ezzel a modellel mindenképpen felárat kell fizetni egy hagyományos külső merevlemezhez vagy SSD-hez képest, cserébe a minimális helyigényért cserébe.

Remélhetőleg nem fog a fél lábunkba kerülni ez a kis pendrive.

https://leet.hu/termekek/pc/pc-hardver/pc-videokartya/

×