Van amiből nem feltétlenül kell engednünk.

Rendelkezhetsz a világ legjobb aim-jével, ha a játék által kitolt képkockák száma nem túl combos és emiatt több szempontból is hátrányba kerülsz. Bár a 60 Hz-es monitorral rendelkező játékosok számára is fontos a kellően stabil és magas FPS szám, nyilvánvaló, hogy a minél magasabb képfrissítésű megjelenítővel rendelkező játékosoknak lehet igazán hasznos megtalálni a megfelelő beállításokat. A bejegyzésben végigszaladunk néhány beállításon és azok javasolt értékein, hogy minél kevésbé korlátozzon az alacsony FPS.

A lent megtalálható értékeket nem érdemes szentírásnak venni, de kiinduló alapnak tökéletesek, így mindenképp érdemes próbálkozni velük, ha megfelelő FPS értékeket szeretnénk.

Nézzük is a legfontosabb dolgokat!

Alapbeállítások

Display Mode: Fullscreen

Bár a legtöbb játékos az ablakos módot preferálja a gyors alt-tab miatt, a legtöbb játék jobban szereti a Fullscreen módot. Ezen kívül értelemszerűen ablakos módban a játékon kívül más dolgokat is le kell renderelnie a videókártyádnak, ami megnövekedett input laggal társulhat, a Windows ablakkezelőjének hála.

Resolution: Natív felbontás, szélsőséges esetben lejjebb is vihetjük

A felbontás rész az bizony fogós kérdés, hiszen a letekerésével rengeteg FPS-t nyerhetünk. Ha azonban megtehetjük, akkor érdemes a monitorunk felbontásánál maradnunk, hiszen így kapjuk a legtisztább képet.

Field of View: 103

A megnövelt látótér FPS csökkenéssel járhat, hiszen több területet látunk be így egy adott felbontáson és jobban megdolgoztathatjuk a videókártyát. A fenti érték itt is egy javaslat, szélsőséges esetben ezt is nyugodtan letekerhetjük a jobb teljesítményért.

Aspect Ratio: Érdemes a monitorunk natív képarányát használnunk, de pár CS veterán még biztos szívesen visszanyúl a 4:3-as képarányhoz 16:9-es monitor esetén is.

VSync és Tripple Buffering: Egyértelműen OFF, legalábbis ha kicsit is kompetitív vér csörgedezik az ereinkben. Bár bekapcsolva tökéletes szinkronizálja a játék FPS számát a monitorunk képfrissítésével, jelentősen megnöveli az input lagot, melyet szeretnénk elkerülni.

Reduce Buffering: Egyértelműen ON, hiszen a rendszer késleltetését csökkenthetjük vele, néha az ezredmásodpercek is számítanak.

Limit FPS és Frame Rate Cap: Érdemes beállítanunk a Frame Rate Cap-et a monitorunk képfrissítésének megfelelő érték fölé vagy azonos értékre. Nem engedi feleslegesen dolgozni a hardvereinket, sajnos a képtörést és hasonló dolgokat nem tünteti el, cserében az input lag sem lesz nagyobb.

Grafikai beállítások

A grafikai beállítások menüje

Render Scale: 100%, hasonló kitételekkel, mint a felbontás. A Render Scale 100%-ra állítva a felbontásunknak megfelelően rendereli ki a képkockákat, alacsonyabb értéken hasonló eredményt kapunk, mintha a felbontást vettük volna le, de a képminőség is ezzel együtt romlik.

Texture Quality: Low

Texture Filtering Quality: Medium – 2x, ennyit nyugodtan megengedhetünk a játéknak, ez a beállítás nem túl erőforrásigényes, cserében élesebben láthatjuk a dolgokat.

Local Fog Detail: Low – Bár a pálya atmoszférája „szebb” magasabb értékeken, jelentős FPS-t spórolhatunk meg a Low-Medium értéken.

Dynamic Reflections: Off – Nem igazán kellenek a felesleges visszatükröződések. Jelentősen javulhat a frametime a kikapcsolásával.

Shadow Detail: Off – Jól jöhetne pl. ellenfelek spotolásánál néhány szituációban, de sokkal többet nyerünk a kikapcsolásával.

Model Detail: Medium – Arany középút. Szépen fognak kinézni a karakterek, mégsem kell a GPU-nak olyan sokat dolgoznia.

Effects Detail: Low – Itt is sokat nyerhetünk az alacsonyabb értékkel.

Lightning Quality: Low – A Low opcióval sok FPS-t nyerhetünk, bár kétségtelen, hogy magasabb beállításokon sokkal szebb a játék.

Az alábbi beállítások meglehetősen erőforrásigényesek, így érdemes minél alacsonyabb értékeken tartani őket. Hiszen plusz 10-20 FPS jobb, mint egy szebb tükröződés:

Antialias Quality: Off

Refraction Quality: Low

Local Reflections: Off

Ambient Occlusion: Off

Ti milyen beállításokkal toljátok a játékot?

https://leet.hu/termekek/pc/pc-hardver/pc-videokartya/

×