Foghatod a fejed és hüledezhetsz, de tényleg létezik az injekciós tűvel a testbe fecskendezhető mikrochip.

A konteógyárosok most elégedetten csaphatnak a hasukra, majd azzal a felkiáltással mutogathatnak a világra „hogy én megmondtam” -, a helyzet azonban közel sem ilyen vad. A chipet nem használják a koronavírus-járványt megfékezendő oltásokban, ahogyan a céljai is teljesen mások.

Amerikai kutatók bejelentették, hogy elkészült a mindösszesen 0,1 köbmilliméteres, szabad szemmel alig, de inkább már nem látható testbe fecskendezhető chipet.

Ennek elsődleges felhasználási céljaként nem az emberek nyomon követését jelölték ki, sokkal inkább orvosdiagnosztikai folyamatokhoz lett kitalálva, például a vércukorszint és a vérnyomás alaposabb és teljeskörűbb méréséhez.

A kutatók mindemellett megjegyezték, hogy ezeken felül másra is használható lesz az orvostudományban, hiszen a test olyan részeire is gond nélkül eljuthat, amelyek más módon nem lennének lehetségesek. Kiemelték, hogy a technológia tökéletesítésével akár műtétek során is hasznossá válhat, de az ilyen irányú fejlesztések még több időt vehetnek igénybe.

Mindeközben egyébként Elon Musk is áttörést ért el a Neuralink, vagyis az agyba ültethető chipjével, melyet legutóbb már egy majom segítségével demózott.

via – HVG

https://leet.hu/termekek/pc/pc-hardver/pc-videokartya/

×