A Youtube egy teljesen új bevételi lehetőséget ad a tartalomgyártóknak azzal, hogy pénzzel díjazza a legnépszerűbb Shorts videókat is.

A Youtube mindenáron felvenné a versenyt a TikTokkal, ami most nem kevesebb, mint 100 millió dollárjába fog kerülni a vállalat tulajdonosának, a Google-t is magáénak tudó Alphabetnek. Ez az összeg átszámolva 29,5 milliárd forintnak feleltethető meg, amit a tartalomgyártók között fog szétosztani.

De nem mindenkinek, és nem akárhogy!

Ez a 100 millió dollár egy alap, amelyből a legjobban teljesítő Shorts tartalomgyártók fognak részesedni. Ezt nyilván nem egyszerre fogják majd szétszórni, a megtekintés-népszerűség-alapú díjazás pár hónap múlva startol el, ami egészen 2022 végéig tart majd.

Ebből pedig bárki részesülhet, még azok is, akik egyébként nem tagjai a Youtube Partner programnak – bár az nem egyértelmű, hogy a magyar influencereket és videósokat is, vagy sem, ha addig kilép a bétából a videómegosztó rövid, 60 másodperces újítása.

Amy Singer, a YouTube Shorts egyik vezetője elárulta, hogy mindezzel az a céljuk, hogy a hagyományos Youtube tartalmakhoz hasonló bevételi lehetőséget adjanak a kifejezetten Shortson tevékenykedő tartalomgyártóknak. Ezzel pedig bizonyosan többen lesznek ilyenek, ugyanis a TikTokkal szemben egy remek pénzkeresési alternatíva lehet.

Ennek persze meg is lehet a saját veszélye, hiszen a legnagyobb videósok, vagy korábbi TikTok sztárok könnyedén leuralhatják a Shorts felületét. Singer természetesen külön megjegyezte, hogy a jövőben különösen figyelnek majd a visszajelzésekre, melyek mentén tökéletesíthetik mindezt.

https://leet.hu/?s=xiaomi&post_type=product

×