Több szempontot is meg kell vizsgálnunk, de pár kiegészítővel kiválóan feldobhatjuk a szentélyünket.

Lételemed a videojáték vagy netán még munkára is használod a számítógéped? Ekkor bizony elkerülhetetlen, hogy a házban kialakíts egy dedikált szobát, helyiséget ezeknek. Annak ellenére, hogy a szoba tele lesz különféle gépekkel, kábelekkel, alkatrészekkel és egyéb tech cuccokkal, nem szabad kifelejtenünk a kényelmi faktort sem és a design oltárán is kell áldoznunk egy kicsit. Rengeteg dolgot figyelembe kell vennünk a kis szentélyünk kialakítása során.

A sarok/szoba mérete

Ez nagyban függ az egyéni preferenciáktól, illetve az általunk is használt gépparktól. Az arany középutat kell megtalálnunk, hiszen a túl kicsi terület meglehetősen kényelmetlen lehet hosszútávon, de a nagy és felesleges üres tereket is érdemes elkerülnünk. Számításba kell vennünk a monitorjaink számát is, hiszen egy többmonitoros rendszernek lényegesen nagyobb helyigénye lehet.

Casual és konzolos játékosoknak számolniuk kell például a TV elhelyezésével is, a megfelelő és kényelmes nézési távolságot figyelembe véve. Ha szeretjük a közösségi játékokat, akkor a családtagok és barátaink számára is megfelelő kényelmet kell biztosítanunk, nem jó nyomorogni egy apró szobában többedmagunkkal.

Hangrendszer

Kétségtelen, hogy a kompetitív játékokat fejhallgatóval szeretik játszani, hiszen minden apró zaj, információ segíthet a harcban. Ám a lazább játékoknál vagy lokálisan is játszható multiplayer címeknél nagyon jó szolgálatot tehet egy jó kis hangrendszer. Egy jó 2.1-es szettel már nem igazán lőhetünk mellé, ha bőséges hely áll rendelkezésünkre, akkor viszont megcélozhatjuk az 5.1-es rendszereket is, hiszen manapság már a legolcsóbb alaplapra integrált hangkártyák is meghajtják ezeket.

Kényelem mindenek felett

Több órányi játéknál, akármennyire is fáj kimondani, bizony a kényelemre is kell költenünk. Előfordulhat, hogy nem is keveset. Egy megfelelően kiválasztott szék és asztal kiváló szolgálatot tehet a gerincünknek és a hátunknak is. Ám itt sem érdemes spórolni, a testünk meghálálja ezeket a kiegészítőket és remélhetőleg hosszabb távon sem kell számolnunk különféle fájdalmakkal.

Az asztalnál fontos követelmény, hogy megfelelő lábtérrel rendelkezzen a maximális kényelem kihasználása érdekében és természetesen elférjen rajta az összes szükséges hardverünk is. A magasság sem elhanyagolható, mindenképp figyeljünk erre a paraméterre is. A legtöbb modern asztal rengeteg extrával fel van szerelve: fejhallgatótartó, „egérpad” borítás vagy épp kábelrendezést segítő kellékek.

Kiegészítők

Rengeteg apró kiegészítővel feldobhatjuk a gamer szentélyünket. Vannak olyanok melyek konkrét célt is szolgálnak, például a kábelmenedzsmenthez szükséges dolgok vagy épp ilyen-olyan tartóegységek. A fejhallgató sem lesz mindig útban, ha szentelünk neki egy dedikált és nagyon olcsón beszerezhető tartót.

A design érdekében pár apró trükköt is bevethetünk, kiváló társ lehet ebben egy-egy igényesen felhelyezett LED-szalag, melyeket manapság már akár a telefonunkról is könnyedén vezérelhetünk, nem kell mindig a távirányító után kutakodni.

Egy kis extrázás

Ha az alap dolgok már a rendelkezésünkre állnak, mindig lehet egy kicsit tovább fejlődni. Jelentősen fel tudja dobni a közös játék vagy épp filmnézés hangulatát például egy projektor. Manapság már ezek sem feltétlenül az elérhetetlen kategóriát jelentik ráadásul a helyigényük is jelentősen csökkent az elmúlt évtizedek során.

Kiváló szolgálatot tehet egy-egy vezeték nélküli töltő is a sarokban, hiszen manapság a telefonoktól kezdve az okosórákon át még a gamer fülesekig is sok eszköz képes kábel nélkül energiát felvenni. Ráadásul manapság szinte fillérekért hozzájuthatunk ezekhez a töltőállomásokhoz, viszont roppant mód kényelmesek is tudnak lenni.

Ti mivel dobnátok fel még a gamer sarkotokat?

https://leet.hu/?s=xiaomi&post_type=product

×