Gabe Newell egy beszélgetés során lebegtette meg, hogy valami Steames dolog lehet készülőben konzolokra.

Könnyen meglehet, hogy Gabe Newell nyelve véletlenül eredt meg egy kicsit egy új-zélandi iskolai eseményen neki szegezett kérdés kapcsán. Az egyik diák ugyanis feltette a nagy kérdést a Valve első emberének, miszerint van-e rá esély, hogy a Steam valamilyen formában megvesse a lábát konzolokon?!

Newell erre sejtelmesen azt felelte, hogy ezt az év végéig mindenki meg fogja majd látni.

Erre persze a világ gamer sajtója azonnal rávetette magát (ahogyan mi is), és már szárnyra is kaptak a legmeredekebb találgatások. Az egyik, hogy a Steam tényleg megjelenik konzolokra is, ez azonban az Xbox Store és a PS Store ellenében közel lehetetlen kivitelezni, és szinte biztos is, hogy a vállalatok sem egyeznének bele. Itt viszont érdemes lehet megjegyezni, hogy ha az Apple monopóliuma ellen lehet kardoskodni, akkor bizony ugyanazok a „problémák” a konzolok saját digitális boltjaival is fennállnak. 

A másik lehetséges verzió szerint a Steam újabb játékokat fog kiadni Xbox-ra és/vagy PlayStation-re. Itt természetesen az elsődleges alany a Half Life: Alxy lehet, ami jelenleg csak VR eszközökön érhető el, ami szinte biztosan így is marad. Abban az esetben viszont, ha nyélbe ütik a korábban pletykált Microsoftos megállapodást, és igaznak bizonyul a Microsoft Xbox VR-os támogatása is, semmi nem állhat az Xboxos Alyxnek.

 

A Sony következő generációs VR fejese azonban sokkal valószínűbbnek tűnik, hiszen nem csak hogy jobb tulajdonságokkal rendelkezik mint az elődje, de még a VR-szcénában is teljesen új dolgokkal is rendelkezik – gondolok itt a haptikus visszacsatolással megtoldott kontrollerére.

Nos, mindezek egyelőre csak mint lehetséges forgatókönyvek lebegnek az éterben, és ahogyan Gabe Newell is mondta: év végéig semmi biztosat nem fogunk megtudni.

Te mit gondolsz, mi lehet az igazság? Valahogy tényleg jöhet a Steam konzolokra konkurenciát állítva a gyártók boltjainak, vagy inkább valamilyen játékról, esetleg valami másról lehet szó?

Forrás: VG247, PushSquare

https://leet.hu/termekek/pc/pc-hardver/pc-videokartya/

×