Új versenyző tűnt fel az égen.

A videókártyákból továbbra is hatalmas hiány van, ezzel együtt viszont folyamatosan érkeznek az újabb és újabb modellek, annak ellenére, hogy nem igazán lehet kapni még a korábbi példányokat sem. Ezúttal a vörösek buktak le egy újabb kártyával, ami nem más, mint a középkategóriában induló RX 6600, legalábbis erről árulkodik az EEC (Eurázsiai Gazdasági Unió) adatbázisa, ahová az ASRock Europe jegyezte be az eddig még ismeretlen középkategóriás kártyákat.

Az új modelleket a Videocardz szaklap szúrta ki, ráadásul nem először. 3 hónapja ugyanis felbukkant már egy AMD RX 6600 XT, ám akkor még 12 GB-os modelleket jegyzett be a cég. Úgy fest, azóta változtatást eszközöltek, a legújabb információk szerint immáron csupán 8 GB-nyi fedélzeti memória teljesít szolgálatot.

A változtatások remélhetőleg a végleges termék jöttét jelzik. Az AMD hivatalosan még nem ismerte el a kártya érkezését, de várhatóan ezt az elkövetkezendő hetekben pótolja majd a chipgyártó. Az árukészletek rendeződése viszont még odébb van, így hiába érkezik egy újabb modell, nem valószínű, hogy ezeket ne kapkodnák el az első percekben.

https://leet.hu/termekek/pc/pc-hardver/pc-videokartya/

×