Jogos panaszról beszélhetünk.

A manapság elérhető Free to Play játékok jelentős része a Battle Pass és Store/Item Shop bevételekre épít. Ezzel nincs is semmi gond, hiszen a kozmetikai tárgyak papíron nem adnak semmiféle előnyt, így a játékosok maguk dönthetik el, hogy kell-e nekik az adott skin.

A Battle Pass rendszerrel felvérezett játékok jelentős részében arra is van lehetőségünk, hogy az adott szintet ne XP farmolással, hanem játékbeli valuta vagy valós pénz megvásárlásával átugorjuk.

This button is why I’ll never respect Activision even though I love the game. Two times since I started playing Warzone I have accidentally purchased a tier because it’s the same button as skip celebration. This scummy move without a confirmation is 100% intentional.
byu/Stars_of_Sirius inCODWarzone

 

Természetesen a fenti funkcióval sincs alapvetően baj, mindenkinek magának kell eldöntenie a dolgot. A Warzone játékosok azonban már régóta kérik a fejlesztőket, hogy a Tier vásárlásra rakjanak egy biztonsági funkciót, hogy biztos megerősített vásárlásról legyen szó. Jelenleg ilyen mechanizmus nincs beépítve és bizony többször is előfordult már, hogy a felhasználók véletlenül vettek egy-egy szintet teljesen véletlenül. Állításuk szerint a fejlesztők direkt hagyják így a funkciót.

Modern Warfare-nál is voltak már problémák

Van még egy csavar a történetben: több felhasználó jelezte hazai közösségi felületeken is, hogy nála bizony van confirmation képernyő. Ezzel szemben a reddit threadek alatt bizony a legtöbb játékos ennek ellenkezőjéről panaszkodott, illetve régebbi bejegyzéseket is találtunk a COD szériával és a bizonyos megerősítés hiányával kapcsolatosan. Az is előfordulhat, hogy más jogszabályok vonatkoznak az USA és EU játékosaira, de az sem elképzelhetetlen, hogy platformfüggő a dolog. Néhányan azt is feltételezik, hogy az ingyenes Tier Skip lett elhasználva a figyelmetlen játékosok által, de akkor nem kerülne levonásra CP pont, így ez nagy eséllyel kiesik.

Hol lehet az igazság, miért működik ennyiféleképpen az a bizonyos gomb? Reméljük hamarosan az Activision bővebb felvilágosítást is ad.

https://leet.hu/termekek/pc/pc-hardver/pc-videokartya/

×